of 59206 LinkedIn

Rotterdamse jeugd wordt keihard aangepakt

Om de overlast en criminaliteit terug te dringen, is onder meer het aantal jeugdhandhavers verdubbeld van 12 naar 24 en worden Halt-straffen zoveel mogelijk in de buurt zelf uitgevoerd. Subsidies voor de hangplekken behoren tot het verleden. Daarbovenop wil de gemeente wijk-, gebieds- en groepsverboden vaker inzetten.
5 reacties

De gemeente Rotterdam gaat overlastgevende en criminele jongeren de komende jaren keihard aanpakken. De overlast van de tweehonderd vervelendste jongeren op tien hangplekken in de stad moet in 2018 tot het verleden behoren. Dat is de inzet van het maandag gepresenteerde plan 'Stok achter de deur'.

Meer handhavers

Om de overlast en criminaliteit terug te dringen, is onder meer het aantal jeugdhandhavers verdubbeld van 12 naar 24 en worden Halt-straffen zoveel mogelijk in de buurt zelf uitgevoerd. Subsidies voor de hangplekken behoren tot het verleden. Daarbovenop wil de gemeente wijk-, gebieds- en groepsverboden vaker inzetten.

Huurcontract opzeggen 

Ook wordt met wooncorporaties bekeken hoe ouders aan te spreken zijn op de overlast van hun kinderen. 'In het uiterste geval kan het huurcontract opgezegd worden', zegt wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid en Handhaving). 'We zijn aan het uitzoeken of we in hele zware gevallen kunnen korten op de bijstand of uitkeringen.'

Hinderlijk volgen 

De tweehonderd jongeren die het meest overlast veroorzaken, veelal de bendeleiders, worden ook hinderlijk gevolgd. 'We zitten ze dag en nacht op de hielen, zodat het knap irritant wordt', zegt Eerdmans. 'Deze jongens, het zijn eigenlijk altijd jongens, wanen zich onaantastbaar en hebben een hele negatieve invloed op andere jongeren. Dat moeten we zien te doorbreken, ook door bijvoorbeeld gesprekken met de ouders.'

Regio-gemeenten 

Eerdmans gaat contact zoeken met andere gemeenten in de regio om dit plan te bespreken. 'Het is niet de bedoeling dat de jongeren hier weggaan en tien kilometer verderop overlast gaan veroorzaken.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JK op
Grappig, al die reacties hieronder van 'verschillende personen', terwijl het enter- en taalgebruik verraadt dat het één en dezelfde (dronken?) persoon betreft...
Door Loe op
Hoe komen ze op het idee! Knap om criminelen en overlast gevende (jongeren) aan te pakken!!
Het is toch veel leuker om iemand zonder achterlichtje te bekeuren dan iemand die een fiets gestolen heeft.
Door Dirk op
Waar hebben die mensen hieronder het over? Crimineel tuig moet je inderdaad aanpakken.
Hieronder heeft men het over mensen in rolstoelen en jeugdzorg. Is toch iets heel anders?
Door Ron de Jong (Burger) op
Echt een goede zaak! Ouders dwelmen weg in egoistisch gedrag en kinderen krijgen totaal geen opvoeding meer!
Gevolg, respectloos en intimiderend gedrag, vernieling, lawaaioverlast en geweldpleging bij het minst geringste commentaar. Het is bij de beesten af hoe asociaal jongeren zich gedragen en de bendeleidertjes de sfeer in de wijk verzieken, waarbij vooral ouderen het moeten ontgelden, die hierdoor de straat niet meet opdurven en de rest in angst toekijkt en niet meet durft in te grijpen.

Zelfs vandaag overkwam het ons nog. Zo'n stoere kauwgom smakkende 18 jarige macho in een zwart glimmend trainingspak met vel gifgroene randjes (zo uit een kickbox film met jean claude van dam) en iederen uit liep te dagen met z'n armen en benen zwaaiend, vloejend en tierend, z'n fles drinkwater op de grond smeet en voorbij wandelende politie nariep "fok de politie" en een houding had naar iedereen van durf iets te zeggen en ik zal je even in elkaat meppen!

Ik heb de politie meteen geinformeerd en op hem afgestuurd, omdat ik vind dat we met z'n allen veel te veel wegkijken voor dit tuig! Hij is meteen op de bon geslingerd gelukkig!

Echt gewoon keihard aanpakken dit tuig inclusief de ouders die geen moer aan de opvoeding hebben gedaan!
Door Donders (mederwerker) op
Het is weer zover de heer Eerdsmans en zijn politieke uitspraken over veiligheid is een leugen zo als zo vele uit spraken van Leefbaar Rotterdam,eerst via het college vertellen dat er 40 miljoen moeten bezuiningen op alles binnen de gemeente.En de wijkgebouwen sluiten en slopen zoals de larenkamp in ziudwijk waar veel sociale controle uit ontstaat in de wijk.maar daar staat Leefbaar Rotterdam niet voor open.