of 64204 LinkedIn

Rotterdam ontslaat 23 ambtenaren voor misstappen

Bij de gemeente Rotterdam zijn vorig jaar 235 meldingen gedaan van overtredingen van de integriteitregels door ambtenaren.
4 reacties
Bij de gemeente Rotterdam zijn vorig jaar 235 meldingen gedaan van overtredingen van de integriteitregels door ambtenaren. Onderzoek van deze meldingen leidde uiteindelijk tot het ontslag van 23 medewerkers van verschillende gemeentelijke diensten, zoals Stadstoezicht en reinigingsbedrijf Roteb.

Stijging
Dat staat in het jaarverslag integriteit 2010. Ten opzichte van 2009, toen in totaal 202 meldingen bij het Bureau Integriteit werden gedaan, steeg het aantal meldingen met 15 procent. Ook in 2009 werden 23 ambtenaren ontslagen.

Misdragingen

Volgens het jaarverslag ging het in 2010 vooral om misdragingen en ongeoorloofde afwezigheid. Het aantal ontslagen wegens ambtelijke misstappen is de afgelopen jaren gedaald. In 2005 waren het er nog 62, een jaar later werden 44 ambtenaren ontslagen.

Camera's

Van de 235 meldingen in het afgelopen jaar kwam het in 213 gevallen daadwerkelijk tot een onderzoek. In vijf onderzoeken werd in het geheim cameratoezicht toegepast en in zes gevallen werd een extern onderzoeksbureau ingeschakeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J.B.Meijer (syteembeheerder/ontwikkelaar) op
Zelf heb ik een conflict met de gemeente Rotterdam.Als alle ambtenaren die die in deze zaak gelogen hebben ontslagen zouden worden, dan heeft de gemeente Rotterdam in een klap de begroten voor de eerste komende tien jaar op orde.
Door Liegende ambtenaar (Hfd afd ambtelijke leugens) op
en naar Enschedese mafiosi ambtenaren?
Door Joschke op
Grappig. In Den Haag lopen liegende ambtenaren rond die door de bestuursdienst en B&W beschermd worden terwijl de bewijzen van het liegen op tafel liggen. En deze ambtenaren zijn wel betrokken bij het integroteitsbeleid. Maar niemand controleert hen, en als zij zeggen dat ze niet liegen dan wordt dat geloofd. De rechter zal zich erover buigen, kijken wat de gemeente dan doet. Ik denk niets want het is bij deze gemeente een soepzooitje met een corrupte bestuursstructuur en vriendjespolitiek.
Door Sjoerd Visser op
En wanneer komt men met dat team naar Almelo toe?

Vacatures

Van onze partners