of 63908 LinkedIn

‘Rotterdam liet dakloze ex-wethouder niet vallen’

Reageer
Volgens de gemeente Rotterdam heeft de voormalige wethouder Rabella de Faria nooit gezworven. ‘Voordat het zover kwam hebben we mevrouw de Faria tijdelijk ondergebracht in een woonhotel en vervolgens een woning geregeld, ‘ aldus een gemeentewoordvoerder. ‘Via Sociale Zaken houden wij nauw contact met haar en begeleiden haar bij de reïntegratie naar een baan.’

Eigenaar luchtvaartbedrijf
De Faria (48) was tussen 2002 en 2004 wethouder Veiligheid en Volksgezondheid. In 2001 werd ze als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw van het jaar. Een jaar later gaf ze haar positie op voor een politieke carrière bij Leefbaar Rotterdam.

Belastingschuld 70 duizend euro
De voormalige wethouder van Leefbaar Rotterdam kwam ernstig in de problemen nadat ze ontslag nam als wethouder in januari 2004. Ze ontving twee jaar lang wachtgeld, maar kreeg dit bruto uitbetaald en reserveerde geen bedrag om aan loonbelasting af te dragen. Ze vond in deze periode geen andere baan. Uiteindelijk liep de belastingschuld op tot 70 duizend euro waardoor de Faria gedwongen werd haar woning te verkopen. Volgens bronnen in dagblad de Metro zou ze daarom het afgelopen jaar dakloos hebben rondgezworven in de stad. Fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Sörensen verwijt het college te weinig te hebben gedaan toen De Faria in de problemen kwam.

Persoonlijk bemoeid
Maar volgens gemeentewoordvoerder Pieter Bas Simons heeft de gemeente juist wel goed voor haar gezorgd. Zo zou de directeur van SoZaWe zich persoonlijk met haar bemoeid hebben toen ze dakloos dreigde te worden. ‘We hebben haar al snel een woning kunnen aanbieden aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam en daar woont ze nog steeds naar alle tevredenheid,’ aldus Simons.

 

Revalideren bij vrienden
Rabella de Faria kreeg nog meer tegenslag te verwerken. Vorige maand werd ze getroffen door een beroerte. Deze week is ze ontslagen uit het ziekenhuis en ze woont nu tijdelijk bij vrienden om te revalideren.

Lees ook:
Rotterdamse oud-wethouder leeft als zwerver 27.11.08
Afgetreden wethouders lang werkloos 26.11.08

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.