Advertentie

Rotterdam: ‘Geen extra maatregelen Aboutaleb’

De benoeming van Ahmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam is geen reden om veiligheidsmaatregelen in het stadhuis aan te scherpen. Dat zegt gemeentewoordvoerder Edmond Messchaert in reactie op een bericht daarover in het AD.

17 december 2008

'Strenger toegangsbeleid'
Volgens de krant wordt op het stadhuis gesproken over een strenger toegangsbeleid, een nieuwe beveiligde auto en aanpassingen van de werkkamer van de burgemeester. Die informatie komt niet van de afdeling communicatie in Rotterdam, zegt Messchaert. De gemeente handhaaft volgens hem het huidige veiligheidsprotocol, wat inhoudt dat bezoekers zich moeten legitimeren, een pasje krijgen en door hun bezoek worden opgehaald. ‘Overigens wordt de veiligheid op het stadhuis continu tegen het licht gehouden. Maar als we maatregelen zouden nemen, zouden we daar nooit mededelingen over doen.’

 

Dreigbrieven raadsleden onderzocht
Maandag werd bekend dat na de benoeming van Aboutaleb in oktober Leefbaar Rotterdam en de PvdA in Rotterdam dreigbrieven ontvingen. Diverse raadsleden hebben aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt. Aboutaleb begint op 5 januari in Rotterdam.

Lees ook:
De Rotterdamse Colin Powell Column 24.10.2008
Aboutaleb en Rotterdam Column  24.10.2008 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie