Advertentie

Rotterdam gaat shishalounges strenger controleren

Rotterdam gaat shishalounges in de stad strenger controleren en harder aanpakken. De striktere handhaving volgt op een aantal ernstige incidenten. ‘Er zijn aanwijzingen dat er te veel shishalounges in verband staan met criminaliteit en dat ze een ontmoetingsplaats voor criminelen zijn. Daar moeten we niet naïef in zijn’, aldus wethouder Bert Wijbenga.

25 januari 2019
shisha.jpg

Rotterdam gaat shishalounges in de stad strenger controleren en harder aanpakken. De striktere handhaving volgt op een aantal ernstige incidenten. Wethouder Bert Wijbenga zegt tegenover RTV Rijnmond dat veel Rotterdammers overlast ervaren van de shishalounges in de wijken.

Ontmoetingsplaats criminelen
‘Er zijn aanwijzingen dat er te veel shishalounges in verband staan met criminaliteit en dat ze een ontmoetingsplaats voor criminelen zijn. Daar moeten we niet naïef in zijn’, aldus Wijbenga. ‘Het wordt hoog tijd om paal en perk te stellen.’

Strengere controles
De wethouder laat weten dat er strenger gecontroleerd wordt op naleving van de regels omtrent rookruimtes, brandveiligheid en het betalen van accijnzen op tabak. Als regels niet worden nageleefd kunnen ze gesloten worden. Volgens Wijbenga hebben ondernemers die alles op orde hebben niets te vrezen. Rotterdam telt volgens RTV Rijnmond 42 shishalounges. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie