of 59250 LinkedIn

'Ronselende' lijsttrekker trekt zich terug

Lijsttrekker Osman Suna van de PvdA in Soest trekt zich terug als lijsttrekker. Hij wordt ervan verdacht dat hij stembiljetten bij een moskee wilde inzamelen om met een machtiging op de PvdA te stemmen. Ronselen is verboden en strafbaar.
10 reacties
Osman Suna trekt zich terug als lijsttrekker van de PvdA in Soest. Hij heeft dinsdagmiddag besloten dat hij ,,niet langer met volle overtuiging kan functioneren als lijsttrekker namens de PvdA Soest''. Suna nam dat besluit omdat hij de indruk heeft gewekt dat hij stemmen heeft geronseld onder moslims in zijn gemeente.
OM ingelicht

Burgemeester Rob Metz van Soest lichtte dinsdag het Openbaar Ministerie in over mogelijke ronselpraktijken door leden van de plaatselijke PvdA-fractie. Het Openbaar Ministerie moet besluiten of er sprake is of is geweest van strafbare feiten en of er vervolging wordt ingesteld. Suna zegt dat er sprake is van ,,beeldvorming'' en dat hij nooit de intentie heeft gehad de Kieswet te overtreden.

Stembiljet inleveren

Osman Suna en fractielid Adem Baskaya zouden bij de Fatih-moskee in Soest moslims die niet willen stemmen, hebben aangespoord hun stembiljetten in te leveren. Er zou vervolgens een stem mee uitgebracht worden op de PvdA. Maandagavond waren beelden van de praktijken bij Pownews op televisie te zien.

Ronselen is strafbaar

Burgemeester Metz overlegde dinsdag met de secretaris-directeur van de landelijke Kiesraad over de kwestie en schakelde daarna het OM in. ,,Ik neem deze gebeurtenis zeer hoog op'', zei Metz in een verklaring. Ook de webmaster van de PvdA Soest zou geronseld hebben. Partijleider Diederik Samson sprak daar al zijn afkeuring over uit. Ronselen is verboden en strafbaar.

Onderzoek

Suna legt zijn raadslidmaatschap neer totdat het OM een beslissing heeft genomen. ,,Ik hoop dat er snel een onderzoek plaatsvindt. Ik zie de resultaten van dat onderzoek vol vertrouwen tegemoet.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JeTe op
Het probleem zou al grotendeels zijn opgelost als er een wet komt die het verbiedt om deel te nemen aan de Nederlandse politiek als je een dubbele nationaliteit hebt.
Onbegrijpelijk dat deze misstand nog nooit is aangepakt.

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Oh, opgeruimd staat netjes, nu nog wat van dit soort andere uitwassen en we worden weer een open veilige samenleving! Nabrander!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Suna zegt dat er sprake is van "beeldvorming"...., wie houdt wie voor de gek!?!?!? Je komt bij deze groep toch alleen in beeld en binnen wanneer je gelijke ideeën hebt en inmiddels zijn er zoveel van dat ze zich kunnen veroorloven - via goed (of domme)gelovige - Nederlanders, zich dusdanig te profileren dat ze dadelijk een partij vormen buiten de gewenste kaders om (gelijkheid enzo). Wie trapt hier nog in, het klit allemaal aan elkaar en een lachend gezicht betekent nog geen dolk in je rug en anders gooien ze het wel op het allom-door Nederlandersgevreesde-discriminatie!
Door JeTe op
Peter van Dungen,
Maakt u zich maar geen zorgen, hoor. Uw reactie had ik eerlijk gezegd maar met een half oog gelezen en de mijne staan volledig op zichzelf. De moeite van het werpen kunt u zich dus besparen.

Het binnenland besturen is een kwestie van verder kunnen kijken dan je lokale neus lang is.
Wanneer u als communicatiedeskundige het verschil tussen racisme en realisme/waarheid over een cultuur en ideologie niet begrijpt, is het niet zo best gesteld met die deskundigheid, of wel soms?

Het gedrag van Suna is onlosmakelijk verbonden met de islamitische cultuur, die de PvdA bevordert en exploiteert. Iedere docent geschiedenis kan dat uitleggen.

Winston Churchill, toch niet de eerste de beste, zei het 60 jaar geleden al, namelijk dat de anti-fascisten de fascisten van de toekomst zijn en dat de islam de volgende grote bedreiging is voor het Westen.
Ook PvdA'er Bram Peper is zich het gevaar bewust en ziet het met eigen ogen gebeuren in Rotterdam.
Maar zelfs hij wordt door zijn partijgenoten als racist aan de kant gezet. De linksen weigeren nu eenmaal om te luisteren naar goede raad en haten verstand.


Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Toch kan de heer Suna enig politiek talent niet worden ontzegd. Wanneer de quote in het artikel hierboven juist is, dan is die verklaring zeer verhullend voor het zeer omstreden gedrag.
En zo heeft politieke wellust weer een slachtoffer gemaakt.
Door Peter van Dungen op
Ik betreur het zeer dat ik wat naar racisme neigende reacties heb losgemaakt. Dat was zeker niet mijn bedoeling. Ik werp die reacties dan ook verre van mij. En dus vul ik het lijstje sjoemelende en konkelende PvdA-ers even wat aan: Eveline Herfkens.Bert van der Roest. Peter Rehwinkel. Aleid Wolfsen. Judith Merkies. Etc., etc, etc. etc. etc. etc. Dat we het beeld even in evenwicht brengen.
Door JeTe op
Woordje weggevallen: 'Niet voor niets worden ze barbaren genoemd'.

Ik ken aardig wat islamitische "Nederlanders" en ze laten wel eens wat los over hun werkelijke gedachtegoed.
Hoe aardig in de omgang ze ook zijn, wat ze dan allemaal uitkramen, is echt schrikbarend.
Liegen en manipuleren om, uit naam van Allah, aan de macht te komen is de gewoonste zaak van de wereld en wordt toegejuicht. Ook de jihad is populair onder deze jonge mohammedanen.

Door Gerrie op
Voor een paar waterpijpen?
Door JeTe op
Als het aan de PvdA en al die andere linkse partijen ligt (incl. de halfslachtige VVD!), krijgen we hier toestanden zoals in voormalig Joegoslavië. Het geïmporteerde islamitische deel zal, als het niet wordt gestopt, op den duur delen van het land op gaan eisen, zoals men in Kosovo deed.
Het is nog een groot geluk dat er verzet in het land is en dat deze staatsgevaarlijke en schandelijke praktijken worden ontmaskerd.

Islam is overheersing. Een politieke ideologie die niet gehinderd wordt door beschaving en kerstening. Dat is een feit dat al minstens 1000 jaar oud is. Niet voor worden ze barbaren genoemd.

Blijf de strijd van Wilders maar 'racisme' en 'discriminatie' noemen, maar er komt een moment waarop zelfs zijn grootste haters zullen moeten erkennen dat hij de goede strijd heldhaftig heeft gestreden.
Door Peter van Dungen (Communicatie) op
Het is stuitend om te zien hoe de PvdA zijn eigen graf graaft. Affaire op affaire en een stuntelende partijleiding die of mantels der liefde ten onrechte hanteert of de bagatel tot hoogste kunst verheft. Zwijgen. Ook een veel gehanteerd middel. Ik vrees dat ze er niet meer mee wegkomen. Uithuilen en opnieuw beginnen na de GR 2014. De bezem er door. Dat zal drastisch moeten gebeuren, wil er iets van geloofwaardigheid terugkeren. Daarbij zal de vinger ook moeten worden gelegd bij het cliëntelisme dat de partij in met name Rotterdam (Karakus c.s.) en Amsterdam (Elatik c.s.) in de greep heeft.
Knap staaltje journalistiek van Powned, overigens. Dat mag ook wel eens worden gezegd. Misschien niet echt goed voor de 'beeldvorming' rond meneer Suna; wel een geweldige eye-opener voor wat betreft het gekonkel achter schuivende (omdonderende?) PvdA-panelen. Wat een ongeloofwaardige club, inmiddels.