of 64204 LinkedIn

Roma-familie in Utrecht intimideerde niet

Roma-familie Nicolich heeft niet geïntimideerd. De intimidatie, die dus niet heeft plaatsgevonden, was een van de redenen dat de gemeente het huurcontract van de familie, voor een villa langs de snelweg A2 in De Meern, per 1 januari heeft opgezegd. De familie Nicolich verzet zich tegen dat besluit en heeft een rechtszaak aangespannen. Volgens hun advocaat mogen ze daarom in elk geval nog tot 1 maart in de villa blijven wonen. De familie, die met jonge kinderen rondzwierf, kreeg daar begin vorig jaar - bij wijze van laatste kans - onder zeer strenge voorwaarden onderdak.
2 reacties

De gemeente Utrecht heeft ten onrechte gesteld dat de Roma-familie Nicolich zich schuldig heeft gemaakt aan intimidatie van een leerkracht van een school in Leidsche Rijn. Op de gebeurtenis is de term 'intimidatie' niet van toepassing, zo antwoordden B en W donderdag op vragen die over het incident werden gesteld door de VVD en Leefbaar Utrecht.

De intimidatie, die dus niet heeft plaatsgevonden, was een van de redenen dat de gemeente het huurcontract van de familie, voor een villa langs de snelweg A2 in De Meern, per 1 januari heeft opgezegd. De familie Nicolich verzet zich tegen dat besluit en heeft een rechtszaak aangespannen. Volgens hun advocaat mogen ze daarom in elk geval nog tot 1 maart in de villa blijven wonen. De familie, die met jonge kinderen rondzwierf, kreeg daar begin vorig jaar - bij wijze van laatste kans - onder zeer strenge voorwaarden onderdak.

 

In een overzicht dat de wethouder Wonen eind vorig jaar opstelde over incidenten met de familie, is per ongeluk over intimidatie van een docent gesproken. ,,De oma van een leerling en haar zoon spraken op het schoolplein een onderwijzeres aan op een voorval dat zich eerder had voorgedaan. De wijze waarop dat plaatsvond werd door de school niet getolereerd'', leggen B en W uit. Een dag later is de kwestie tot ieders tevredenheid en in goede orde uitgepraat. Uit voorzorg was daarbij wel een agent aanwezig.

 

VVD en Leefbaar Utrecht stelden in februari vorig jaar al vragen over de vermeende intimidatie, aangezien de familie op grond daarvan meteen zou moeten vertrekken. Het college ontkende toen dat daar sprake van was en blijft donderdag bij dat antwoord, want pas later is dus een vergissing ontstaan. Dat het gegeven antwoord van toen niet op de openbare besluitenlijst voorkwam, is tevens een 'omissie', aldus B en W. Het is rechtgezet. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Heer Kobus U heeft volkomen gelijk , helaas gebeuren dit soort incidenten niet meer tot een enkeling.
Door dreigen en intimidatie tot geweld om je doel te bereiken, en wie zegt dat de verf besmeurde teks op de woning niet door Roma-familie Nicolich zelf is gedaan , om de media aandacht te krijgen om zo weer mooi terug in hun villa langs de snelweg A2 te kunnen blijven zitten.

Normale mensen doen dit niet maar van hun kun je alles verwachten.
Door Kobus (adviseur) op
Het heet geen intimidatie, maar de leerkracht werd op zo'n wijze aangesproken dat de dag erna een gesprek werd gehouden met een agent erbij.
Als ik dat zo lees is het wel degelijk intimidatie en bedreigend geweest c.q. ervaren door de leerkacht. Waarschijnlijk is het door de gemeente politiek correct geacht om rust in de tent te bewaren. Wanneer wordt er door de gemeente Utrecht eens opgetreden tegen hufterigheid? Of komt mijnheer Wolfsen elke keer uitleggen dat het anders had gemoeten terwijl gewone hardwerkende mensen zijn weggepest, weggedreigd, weggeintimideerd.

Vacatures

Van onze partners