of 63908 LinkedIn

Roemenië helpt Amsterdams zakkenrollersteam

Het is volgens Van der Laan aan de politie om te bepalen op welke momenten de inzet van Roemeense agenten het hardst nodig is. Het is een van de maatregelen die Amsterdam neemt om zakkenrollerij terug te dringen.
1 reactie

In de jacht op Roemeense zakkenrollers krijgen Amsterdamse agenten hulp van collega's uit Roemenië. De Roemeense autoriteiten hebben de Amsterdamse politie het aanbod gedaan om tijdelijk Roemeense agenten in te zetten om hier zakkenrollerij aan te pakken. Dit schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Inzet
Het is volgens Van der Laan aan de politie om te bepalen op welke momenten de inzet van Roemeense agenten het hardst nodig is. Het is een van de maatregelen die Amsterdam neemt om zakkenrollerij terug te dringen. Uit cijfers van vorig jaar blijkt dat wekelijks 166 mensen slachtoffer zijn van zakkenrollerij in Amsterdam. Het aantal aangiften nam toe met 36 procent ten opzichte van 2011.

Informatie uitwisselen
In de week van de Gay Pride deden 653 bezoekers aangifte van zakkenrollerij en pakte een speciaal zakkenrollersteam van de politie 46 zakkenrollers op, onder wie 43 Roemenen. Van der Laan schrijft dat de politie voortaan betere informatie over de verdachten wil uitwisselen met politiekorpsen in andere Europese landen.

Waarschuwen
Van der Laan wil ook dat organisatoren van grote evenementen hun bezoekers beter waarschuwen. Dit gebeurde afgelopen weekeinde al bij het Prinsengrachtconcert. Dit najaar begint een grote voorlichtingscampagne om het uitgaanspubliek en scholieren beter bewust te maken van straatroof en zakkenrollerij. Koninklijke Horeca Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie werken hiervoor samen.

Aanpak
Donderdag praat de gemeenteraad in de commissie Algemene Zaken verder over de aanpak van zakkenrollers.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F.Guijt (Beveiliger) op
Ls,
Met bijzonder veel interesse heb ik het voornemen van de Gemeente Amsterdam gelezen. Ik ben een beveiliger pure sang die zijn ogen heel goed de kost geeft. Ik zou graag ingezet worden om met mijn natuurlijke kennis ogen en oren open te houden om de zakkenrollers echt aan te pakken.
Graag uw reactie

Vacatures

Van onze partners