of 63372 LinkedIn

Ridderkerk breidt vuurwerkverbod uit

Reageer
De gemeente Ridderkerk breidt het gebied in de stad waar geen vuurwerk mag worden afgestoken dit jaar uit. De raad overweegt zelfs een vuurwerkverbod voor de hele gemeente in te stellen.

Overlast
In Ridderkerk zijn sinds twee jaar twee pleinen aangewezen waar op oudjaarsdag en -avond geen vuurwerk mag worden afgestoken, legt woordvoerder Jos Wesdijk uit. Die maatregel is ingevoerd om overlast en vernielingen te voorkomen.

 

Grens
‘Er zijn daar veel winkels, waar geregeld een pui werd gesloopt of prullenbakken opgeblazen’, zegt Wesdijk. ‘De maatregel heeft een positief effect, dus die handhaven we sowieso. Bij één plein breiden we het gebied een stukje uit, omdat de jongeren de grens opzoeken en precies op de rand van het gebied hun vuurwerk gingen afsteken.’ De politie controleert op oudjaarsdag intensief op naleving van de regels.

 

Centraal vuurwerk
In de komende raadsvergadering stemt de Ridderkerkse raad over een motie om het afsteken van particulier vuurwerk in de hele gemeente af te schaffen. In plaats daarvan zou een centraal vuurwerkfeest kunnen worden georganiseerd. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld pleitte hier al voor in haar nieuwjaarstoespraak begin dit jaar. Wesdijk: ‘Een motie van deze strekking is tijdens de begrotingsbehandeling ingediend, maar de stemmen staakten. Die komt dus eind van de maand opnieuw in de gemeenteraad.’

Lees ook:
Een Oud en Nieuw zonder geweld, autobranden en vernielingen (03/10/2008)
Grote verschillen in aanpak jaarwisseling (28/04/2008)
'Gemeenten kiezen vuurwerkplek' (28/01/2008)
Nijmegen pakt ‘Oud & Nieuw-hufters’ aan (09/01/2008)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners