of 62688 LinkedIn

Reuring in Almelo na tv-uitzending dringt door tot in rechtszaal

De deining die In Almelo is ontstaan na een uitzending van het tv-programma Opstandelingen van BNN/VARA leidt nu ook tot gevechten in de rechtszaal.
4 reacties

De deining die In Almelo is ontstaan na een uitzending van het tv-programma Opstandelingen van BNN/VARA leidt nu ook tot gevechten in de rechtszaal. In de uitzending, op 4 juni, betichtte een gemeenteraadslid het gemeentebestuur van corruptie.

Vriendjespolitiek
Als voorbeeld wees raadslid Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo naar de bouw van een overdekt terras bij een horecagelegenheid in een historisch pand. Volgens hem hadden de exploitanten, onder wie een dochter van een oud-wethouder, daarvoor toestemming gekregen dankzij vriendjespolitiek.

Reputatieschade
De eigenaren willen het raadslid nu via de rechter dwingen om zijn beschuldiging in het openbaar in te trekken omdat deze hun reputatie zou schaden. Het kort geding dient vrijdag 26 juni. Ondertussen heeft een jurist die is verbonden aan de partij van De Olde een procedure in gang gezet tegen de gemeente om de vergunning voor het terras te vernietigen, omdat het een illegaal bouwwerk zou zijn.

Praatsessie
Voor burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo vormt alle deining na de tv-uitzending aanleiding om binnenkort een 'therapeutische' praatsessie te houden met de voltallige gemeenteraad. Bedoeling is om ‘elkaar eens goed in de ogen te kijken’ en de ruzieachtige sfeer waardoor de gemeenteraad volgens de burgemeester ‘al enige tijd niet goed functioneert’, uit de wereld te helpen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jurgen (sociaal domein) op
Ik heb de uitzendingen van Bergen, Almelo en Bloemendaal gezien en kan me niet aan de indruk onttrekken dat er veel mis is bij deze gemeenten. En als bovenstaande reacties aangeven dat alles van een kant wordt belicht dan hebben zij ook gezien dat de "heren" geen reacties willen geven. Ja, een oud wethouder, maar bij zijn reactie kun je bijna niet serieus nemen. "ik was voor de twee broers, en ondertussen een journalist voeden met allerlei negatieve zaken over de broers en ze maffia noemen". Geloofwaardig? Neem van mij aan, er is veel mis en vriendjespolitiek.
Door Jeroen op
Ik heb alleen de uitzendingen rondom Almelo en Bloemendaal gezien en ik kan me ook niet aan de indruk onttrekking dat de items slechts van één kant belicht worden. En als men wel voor een reactie gaat dan krijgt de andere partij nauwelijks kans om te reageren zonder continu te geïnterrumpeerd te worden. Laten we zeggen echt een programma voor Sophie Hilbrand want deze jongedame is ook niet echt een groot licht en gaat dan ook vaak voor het makkelijk scoren. En goedkoop scoren tegen de overheid is natuurlijk altijd makkelijk.
Door WouterD (juridisch medewerker) op
Gisteravond het programma over de gemeente Bloemendaal en de gebroeders Slewe gezien. Dit soort programma 's roept meer vragen op dan dat het beantwoordt. Meer dan wat 'stemmingmakerij' is het in feite niet. Zou liever echte onderzoeksjournalistiek zien.
Door Luther op
Ik heb dat programma opstandelingen nu een paar keer gezien en kan me niet aan de indruk onttrekken dat de zaken voornamelijk vanuit één kant belicht worden.

Vacatures

Van onze partners