of 65101 LinkedIn

Remkes maant burgemeester tot verhuizen

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
1 reactie

Burgemeester Jos Hessels (CDA) van Echt-Susteren moet snel verhuizen naar zijn eigen gemeente. Waarnemend gouverneur Johan Remkes van Limburg heeft dat tegen Hessels gezegd. Die woont al sinds hij bijna tien jaar geleden burgemeester werd van Echt-Susteren in Montfort, een dorp dat bij buurgemeente Roerdalen hoort. En dat terwijl een burgemeester volgens de gemeentewet in de eigen gemeente moet wonen.

Noodzakelijke verhuizing

Woordvoerders van Hessels en Remkes zeiden dit naar aanleiding van berichtgeving in NRC donderdag. De woordvoerder van de provincie bevestigde dat Remkes een gesprek met Hessels heeft gehad over de noodzakelijke verhuizing. Volgens NRC zou Remkes anders maatregelen nemen, maar dat kon zijn woordvoerder niet bevestigen.

 

Te koop

Hessels‘ huis staat naar eigen zeggen al bijna tien jaar te koop. Toen hij burgemeester werd kreeg hij echter toestemming van toenmalig gouverneur Theo Bovens (CDA) om in Montfort te blijven wonen. Dit om te voorkomen dat zijn huis in de toenmalige economische crisis onder water kwam te staan. Volgens zijn woordvoerder heeft Hessels zowel van Bovens als de gemeenteraad elk jaar opnieuw toestemming gekregen om te blijven wonen waar hij woont. 'Maar de burgemeester heeft het altijd vervelend gevonden dat hij niet in zijn eigen gemeente kon wonen', zei zijn woordvoerder.

 

Alsnog een woning

Toeval of niet, rond het gesprek dat Remkes onlangs met hem had vond Hessels alsnog een woning in Echt-Susteren. Weliswaar moet dat huis nog gebouwd worden, maar tot de oplevering zal Hessels een huurwoning betrekken in zijn gemeente, liet zijn woordvoerder donderdag weten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Hoop maar voor dhr. Hessels dat hij straks ook wordt herbenoemd...anders verhuist hij straks voor niets

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners