of 64120 LinkedIn

Remkes heeft het gehad met spookstatenlid

Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft het Noord-Hollandse statenlid Monica Nunes gemaand op te stappen, omdat ze al anderhalf jaar niet meer op een vergadering is geweest.

Commissaris van de Koning Johan Remkes is er helemaal klaar mee. Statenlid Monica Nunes is al sinds eind mei 2012 niet meer aanwezig geweest bij een vergadering, maar vangt wel iedere maand haar vergoeding van 1150 euro.

Brief gestuurd

In een interview met RTV NH zegt Remkes dat hij Nunes vorige week een brief heeft gestuurd waarin hij haar oproept op te stappen. Het is wettelijk niet mogelijk haar te ontslaan of de vergoeding in te houden of terug te vorderen. Wel werkt de Tweede Kamer momenteel aan een wetsvoorstel om het mogelijk te maken spookraadsleden of spookstatenleden te korten op hun vergoeding.

Geen contact
Monica Nunes verliet in de kielzog van Hero Brinkman in maart 2012 de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Nunes sloot zich vervolgens aan bij de fractie van Forza Haarlemmermeer. Maar ook deze partij heeft geen contact meer met haar en onderneemt stappen om haar uit de partij te zetten.

Gezondheid
Commissaris van de Koning Remkes heeft geen idee waarom Nunes niet meer komt opdagen, zo laat hij aan RTV NH weten.  ‘Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn. Ik heb haar een brief gestuurd, maar geen reactie gekregen, en heb dus geen idee wat er met haar aan de hand is’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door A.M.B. te Naar op
Waarom moet dit zo belachelijk lang duren? Zie dat in 2009 ook al werd gesproken over het afschaffen van vergoedingen van spookraadsleden..
Absurd dat hier niets aan gedaan kan worden, kun je ook niet iemand wegens wanprestatie volgens het BW aanklagen?
Door Joris (hulptroepen) op
Je kunt toch als Provinciale staten ern presentielijst hanteren en alleen vergoeding betalen als je die presentielijst hebt ondertekend. Doen ze bij het Europees Parlement ook. Het kan zo simpel zijn.
Door Eddy op
Je kunt als provinciale staten niet een gekozen raadslid wegsturen. Dat zouden alleen de kiezers moeten kunnen tijdens de verkiezingen. Anders moet je het mogelijk maken dat een ander democratisch orgaan, zoals de tweede kamer deze bevoegdheid krijgt.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Een simpele oplossing is natuurlijk om leden, die wegblijven zonder goede en geldige reden, gewoon geen vergoeding uit te betalen. Dat lost het probleem in ieder geval financieel op. Maar ja, dan moet er waarschijnlijk wel eerst even een verordening worden aangepast. Teveel werk?
Door Bond (Adviseur) op
Als de gemiddelde werkende Nederlander niet op zijn werk komt is het meteen een dringende reden tot ontslag. En hier kunnen we niets aan doen?
Alleen al het feit dat er geen sanctie op staat motiveert de leden om niet te komen, belachelijk, en diefstal van geld van de belastingbetaler.