of 63908 LinkedIn

Remkes heeft het gehad met spookstatenlid

Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft het Noord-Hollandse statenlid Monica Nunes gemaand op te stappen, omdat ze al anderhalf jaar niet meer op een vergadering is geweest.

Commissaris van de Koning Johan Remkes is er helemaal klaar mee. Statenlid Monica Nunes is al sinds eind mei 2012 niet meer aanwezig geweest bij een vergadering, maar vangt wel iedere maand haar vergoeding van 1150 euro.

Brief gestuurd

In een interview met RTV NH zegt Remkes dat hij Nunes vorige week een brief heeft gestuurd waarin hij haar oproept op te stappen. Het is wettelijk niet mogelijk haar te ontslaan of de vergoeding in te houden of terug te vorderen. Wel werkt de Tweede Kamer momenteel aan een wetsvoorstel om het mogelijk te maken spookraadsleden of spookstatenleden te korten op hun vergoeding.

Geen contact
Monica Nunes verliet in de kielzog van Hero Brinkman in maart 2012 de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Nunes sloot zich vervolgens aan bij de fractie van Forza Haarlemmermeer. Maar ook deze partij heeft geen contact meer met haar en onderneemt stappen om haar uit de partij te zetten.

Gezondheid
Commissaris van de Koning Remkes heeft geen idee waarom Nunes niet meer komt opdagen, zo laat hij aan RTV NH weten.  ‘Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn. Ik heb haar een brief gestuurd, maar geen reactie gekregen, en heb dus geen idee wat er met haar aan de hand is’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Als ik iemand al een tijdje mis, zou ik met een bloemetje in de hand op bezoek gaan. Of is dat not done bij (voormalig) PVV-ers? Of wil Remkes zijn spierballen laten zien? Wat mij betreft is de kiezer aan zet of Nunes terug komt op het pluche of niet. En tenslotte de wetgever die presentiegeld kan invoeren in plaats van een salaris en een onkostenvergoeding voor statenleden. Wat mij betreft hoeft dat niet alleen voor provincies op te gaan maar voor alle overheden inclusief de Tweede Kamer waar je op TV nooit een hond ziet behalve een paar woordvoerders.
Door Hans Jacobs op
Veel bestuurders gaat het alleen om het inkomen.
Door Henk op
Ik ben het helemaal eens met jessica. De provincie moet onmiddelijk worden ogeheven. Een volslagen overbodige bestuurslaag en niet meer van deze tijd. Dit komt onze participatie samenleving pas echt ten goede.
Door H. van Veenbergen op
Hoewel ze wat kort door de bocht gaat, vind ik dat Jessica wel een punt heeft. 9 van de 10 burgers kunnen geen enkel onderwerp noemen waar de provincie mee bezig is. Waar is de democratische legitimatie? Op een gegeven moment zal iemand zich toch moeten afvragen of we deze bestuurslaag niet beter af kunnen schaffen en de taken verdelen tussen Rijk en gemeenten.
Door Jessica op
Kijk eens in de spiegel, Hans (adviseur) !
Door hans (adviseur) op
fijn Jessica bedankt voor je konstruktieve bijdrage. Daar kunnen wij veel mee ;-(
Door Jessica op
Remkes kan net zo goed alle statenleden oproepen om op te stappen. De provincie is een volledig overbodige bestuurslaag. Die kan morgen opgeheven worden en niemand die het doorheeft.

Nunes heeft blijkbaar nog nooit iets gedaan in het provinciebestuur en nieamand die het doorheeft. De Provinicie ligt er nog steeds. Niks gaat er fout. Dus Nunes bewijst dat zij en al haar collega's gewoon een baan moeten zoeken. En Remkes dus ook.
Door hans (adviseur) op
Waarom wordt deze vergoeding elke maand automatisch overgemaakt? In voorliggende situaties gewoon stoppen met uitbetalen. Laat zo'n lid maar naar de rechter stappen en aantonen dat hij/zij recht heeft op die vergoeding vanwege geleverde prestaties. Een dergelijk proefproces zou ik wel aandurven, zeker omdat de Haagse molens zo stroperig malen.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Dit is een belachelijke situatie! Heel gauw een eind aan maken. Hier wordt geld van de belastingbetaler verkwanseld aan iemand die daar helemaal niets tegenover zet. Als ik vanmorgen niet op mijn werk was verschenen had er nu ongeveer al een manager aan de telefoon gehangen! Gauw die regels aanpassen dus.
Door Opmerker op
a. Leeft het lid nog?
b. Men beschikt over zoveel opsporingstechnieken, daar zit vast wel een financiële bij...
c. Oplichting?