of 64621 LinkedIn

Rehwinkel kondigt vertrek aan

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel heeft laten weten dat hij geen tweede termijn ambieert, als zijn zesjarige termijn voorbij is in 2015.
1 reactie

Peter Rehwinkel stopt in 2015 als burgemeester van Groningen. In dat jaar zit zijn eerste termijn van 6 jaar erop, en hij wil geen tweede termijn. Dat heeft hij woensdagavond aangekondigd.

Gemeentelijke herindeling
Rehwinkel zegt dat zijn beslissing verband houdt met een grote gemeentelijke herindeling, waarbij het aantal gemeenten in de provincie Groningen wordt teruggebracht van meer dan 20 naar 6. ,,Nieuwe gemeenten hebben dan ook recht op een nieuwe burgemeester'', aldus Rehwinkel. Zijn beslissing staat volgens hem los van de kritiek die hij onlangs kreeg naar aanleiding van de Facebook-rellen in Haren.

Geheim
Rehwinkel deelde zijn vertrek in het geheim mee aan het presidium, een overleg van alle fractievoorzitters in de gemeenteraad. Maar al binnen korte tijd lekte de inhoud van zijn verklaring uit. Daarop besloot Rehwinkel zijn verklaring in het openbaar voor de volledige gemeenteraad te herhalen. De PvdA'er Peter Rehwinkel (48) is sinds 2009 burgemeester van Groningen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Melkkoe (Econoom) op
Nog niet weg ?
Hoe eerder hoe beter.
Kunnen we op zoek naar
een kersverse burgemeester.

Vacatures

Van onze partners