of 63908 LinkedIn

Rehwinkel keert terug als burgemeester

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. Hij begint dinsdag en blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.
13 reacties

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. Hij begint dinsdag en blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

Albert van den Bosch

Zaltbommel zat zonder burgemeester omdat de vorige, Albert van den Bosch, gekozen is in de Tweede Kamer. De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel.


Barcelona

Rehwinkel legde in november 2013 zijn functie als burgemeester van Groningen neer. Hij wilde in Barcelona aan de slag gaan als speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen. Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over zijn wachtgeldregeling. Daarna ging hij onder meer werken als extern adviseur bij communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies. Als burgemeester kreeg hij veel kritiek over zich heen. Onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en ook bij een dreigende dijkdoorbraak was hij te weinig aanwezig, zo luidden de verwijten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Donkers op
Je snapt niet dat zo'n brekebeen als Rehwinkel zelf niet voor de eer bedankt.
Bij alles wat die man als burgemeester doet wordt hij met meelij bekeken. Iedereen beoordeelt hem als tweede kanser. Dan kun je toch niet volwaardig en met gezag functioneren als burgemeester.
Was er nu werkelijk niet iemand anders te vinden in Nederland. En waarom niet direct gezocht naar een definitieve burgemeester in plaats van een dure tijdelijke oplossing met wachtgeldverplichtingen?
Dit moet allemaal toch veel beter kunnen, commissaris?
Door Henk op
Schandalig!
Door Heukers op
@Jan: onzin wat je schrijft over wachtgeld. Rehwinkel is in november 2013 uit eigener beweging opgestapt. Hoewel hij het aanvankelijk ontkende, heeft hij wel maximaal wachtgeld getrokken: 38 maanden lang. Sinds 1 januari jl. kreeg hij niets meer. Met dit waarnemerschap gaat de teller weer lopen, zodra Rehwinkel plaats moet maken voor een gekozen burgemeester.

Rehwinkel heeft al vele kansen gehad. Telkens gefaald. Het houdt een keer op. Maar h*lmaatje Corneille steekt weer eens een helpende vuist toe.
Door Jan op
Zie de reactie van Henk. Gun die man toch een tweede kans. Scheelt ook weer wachtgeld.
Door p op
Ach kom, moeten ze in Zaltbommel zelf weten als raad.
Zaltbommel is ook geen PvdA gemeente...
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Gezien zijn verleden, een misser van de bovenste plank.
Hoe kom je op het idee om zo iemand te benoemen die er niets van heeft gebakken.
Door Jaap op
De politieke baantjesmachine van Nederland aan het werk; een circuit dat geheel losstaat van elke vorm van volksvertegenwoordiging en geheel werkt ten bate van intimi uit de partijkaders.

En de burgers zien het gebeuren, balen ervan maar hebben er via verkiezingen geen invloed op en verliezen hun vertrouwen in de gevestigde partijen.

En politici zien zien de kloof tussen hen en de burgers groeien, maar hebben geen clou hoe dat komt. Ondertussen ontbreekt elke zelfreflectie die tot een antwoord zou kunnen leiden.
Door henk (ambtenaar ) op
Ik heb dhr Rehwinkel mogen meemaken als een zeer kundige en betrouwbare burgemeester.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Met zulke schetsfiguren wordt het openbaar bestuur een lachertje. En dan ook nog iemand van de PvdA? Die partij is bijna weggevaagd door de verkiezingen.