of 64120 LinkedIn

Rehwinkel: ik was wel behulpzaam

Hij was wel behulpzaam, maar zegtj de veiligheid in de stad Groningen niet hebben kunnen waarborgen als hij ook relschoppers naar de stad had laten vervoeren.
Reageer

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel vindt niet dat hij 'niet behulpzaam' is geweest, ten tijde van de Facebookrellen in Haren. Die kritiek kreeg hij van de commissie-Cohen die de rellen onderzocht.

Veiligheid in Groningen waarborgen
Ook zegt Rehwinkel dat de Veiligheidsregio aan Haren wel degelijk hulp heeft aangeboden voorafgaand aan de rellen. Dat blijkt uit antwoorden, donderdag, van Rehwinkel op vragen van de SP in de Groningse gemeenteraad. De commissie-Cohen verweet Rehwinkel dat het ,,ongelukkig en onbehulpzaam” was om op de avond van de rellen alleen bussen met goedwillende feestgangers naar Groningen te laten rijden. Volgens Rehwinkel had hij de veiligheid in de stad Groningen niet kunnen waarborgen als hij ook relschoppers naar de stad had laten vervoeren.

VVD Haren
Rehwinkel ligt niet alleen in Groningen onder vuur. Ook de VVD in Haren wil dat hij zich komt verantwoorden voor zijn rol tijdens de rellen. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners