of 64120 LinkedIn

Rehwinkel gaat gemeenten helpen bij rampen

Burgemeester Peter Rehwinkel
Burgemeester Peter Rehwinkel
16 reacties

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen legt per 1 november zijn functie neer. Hij vertrekt dan naar Barcelona om daar aan de slag te gaan als speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat maakte Rehwinkel donderdag bekend op zijn Facebook-pagina. Hij gaat de functie vervullen op verzoek van de United Cities and Local Governments (UCLG).

Weinig behulpzaam
Dat juist Rehwinkel voor zichzelf een rol ziet weggelegd bij het ondersteunen van gemeenten bij rampen, is opmerkelijk. De commissie Cohen, die de Facebookrellen in Haren onderzocht, kritiseerde de burgemeester van Groningen en noemde hem 'weinig behulpzaam.'

Geen tweede termjin

In april van dit jaar maakte de PvdA'er bekend dat hij bedankt voor een tweede termijn als burgemeester van Groningen. Zijn ambtstermijn loopt in 2015 af. Rehwinkel liet toen ook weten niet verder te willen in de politiek. Hij zegt over zijn nieuwe functie dat hij al een ,,langer bestaande wens had om de slachtoffers van natuurrampen en humanitaire crises beter te hulp te kunnen komen”.

Kritiek
De burgemeester kreeg ook veel kritiek op zijn functioneren als regioburgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. Zo had hij vorig jaar februari bij de aanpak van het hoogwater in Groningen een conflict met de huidige Groningse gedeputeerde Yvonne van Mastrigt, toen nog burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. Zij legde haar functie als vice-voorzitter van de veiligheidsregio neer, omdat ze niet meer met Rehwinkel kon samenwerken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
En wat voor wachtgeld krijgt hij mee? Kan BB dat niet eens gaan uitzoeken. Ambtenaren worden geloosd bij reorganisaties waar ze niet om gevraagd hebben en zijn met 2-3 jaar op de steun aangewezen.
Bestuurders en politici hebben het aanmerkelijk beter voor elkaar.
Door Put Deksel op
En met diezelfde glimlach kijkt hij elke dag in de spiegel.
Welkom in de wondere wereld van politiek.
De politiek bevind zich in een parallel universum, ver weg van ons...
Door Kelder op
Toen'ie mooi zijn geambieerde kunnen kon demonstreren heeft'ie Haren toch mooi in de kou laten staan. Kennelijk is abject falen een pre voor op het ceevee in die contreien.
Door Gix op
En uiteraard zal door voortijdig ontbinden van het contract een wachtgeldtermijn volgen die wij ook nog eens betalen met z'n allen...
Door peter klein op
Rehwinkel kan in elk geval wél zeggen dat de nieuwe baan een 'uitdaging' is, waarin ie 'nog veel kan leren'.
Wel een gotspe dat zo'n brokkenpiloot juist op dit terrein carriere maakt
Door Kop op
Kijk, zo rolt een carrierepoliticus (links, uiteraard).
Rehwinkel heeft een contract als burgemeester tot medio 2015.
Maar poetst de plaat voor een lucratiever (lees: beter betaald) baantje.

Vacatures

Van onze partners