of 63908 LinkedIn

Rechtbank verklaart Verver failliet

Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam is failliet verklaard. De rechtbank in Rotterdam sprak dinsdagochtend het faillissement uit, bevestigt een woordvoerster.
4 reacties

Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam is failliet verklaard. De rechtbank in Rotterdam sprak dinsdagochtend het faillissement uit, bevestigt een woordvoerster.

Vermeend machtsmisbruik

Curator Kees van den Bergh zegt dat het faillissement is aangevraagd door ABN Amro. Die bank had een hypotheek gevestigd op haar woning. Hoeveel schuld Verver aan de bank heeft, kon Van den Bergh nog niet zeggen. Verver (58) was namens de VVD van 2006 tot 2011 burgemeester van Schiedam. Na berichtgeving over vermeend machtsmisbruik schakelde de gemeenteraad het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) in. Verver stapte nog voor de uitkomst van het onderzoeksrapport op. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerbert Goedhart op
Hoe kon deze mevrouw een hypotheek van 1,8 miljoen euro krijgen, terwijl haar huis (= onderpand) maar 800.000 waard is ?
Laat het OM hier eens achterheen gaan. De beerput Verver is nog lang niet leeg.
Door Jan op
Boontje komt om haar loontje
Door Rick Timmer op
Ook Gerard Verver failliet

Meester Kees van den Bergh kan er nog niet veel over zeggen. "Ik weet sinds twee uur dat ik als curator ben aangesteld", reageert de advocaat van Van den Herik & Verhulst Advocaten. Hij heeft kort gesproken met de advocaat van Wilma en Gerard Verver, een afspraak is gemaakt. Die afspraak moet leiden tot het in kaart brengen van de schulden en bezittingen van de Ververs en het in 'een rangorde' zetten van de verschillende schuldeisers. Daarbij moet ook de slag gemaakt worden van het verifiëren van de schulden, want dat is door de rechterbank die eerder vandaag het faillissement uitsprak, nog niet uit den treure gedaan.

Overigens was het de bank, ABN Amro, die het faillissement aanvroeg. En, tot dusver onderbelicht gebleven, ook Gerard Verver is als privépersoon failliet verklaard.

Bron: Schiedam24
Door Rick Timmer op
Nu maar hopen dat de curator de onderste steen boven krijgt en duidelijk word hoe het zo ver heeft kunnen komen. [2 taxateurs op de vingers getikt i.v.m. veel te hoge taxatie van "die bouwval aan de BK Laan in Schiedam, met een enorm gaslek" voor 1.8 miljoen . [Verver kocht het huis destijds voor 8 ton] De ABN bank is hier ook mede schuldig aan, maar dat is mijn mening.