of 59821 LinkedIn

Recherche doet inval in stadhuis en woning wethouder

De rijksrecherche heeft een inval gedaan in het stadhuis van Roermond en in de woning van wethouder Jos van Rey (VVD)
14 reacties

De Rijksrecherche heeft vrijdag invallen gedaan in de woning van de Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) en in het stadhuis van de Limburgse stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Schijn belangenverstrengeling
Er is niemand aangehouden. Woning en stadhuis worden doorzocht. Waarom het OM de actie uitvoert, wil de woordvoerder niet zeggen. Van Rey kwam eerder in opspraak omdat hij de schijn van belangenverstrengeling op zich laadde bij Roermondse bouwprojecten door zijn vriendschap met een plaatselijke projectontwikkelaar.


Geen commentaar

De gemeente Roermond wilde vrijdag geen commentaar geven. Een woordvoerder zei dat de gemeente eerst nadere informatie van justitie afwacht. Die wordt later vrijdagmiddag verstrekt. Daarna beslissen burgemeester en wethouders of er nog een reactie van hun kant komt.

Veel met bouwprojecten te maken

Van Rey is al sinds 1998 onafgebroken wethouder van de Limburgse bisschopsstad. Daarbij heeft hij veel van doen met bouwprojecten. Eerder was hij van 1979 tot 1982 al wethouder geweest van Roermond. In 1982 werd hij lid van de Tweede Kamer, en dat bleef hij tot 1989. Van 1995 tot 2011 was hij lid van Provinciale Staten. Van Rey is sinds juni 2011 Eerste Kamerlid voor de VVD.

CDA tegen functie gedeputeerde

In juni schoof de VVD Van Rey naar voren als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Limburg. Het CDA ging daar echter dwars voor liggen. Volgens het CDA hangen er rond Van Rey veel vragen rond diens integriteit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M.D. op
Voor het bestuurlijk extern onderzoek uit luidde destijds de officiële verklaring van het college: "Naar letter en geest hebben het college en zijn afzonderlijke leden zich altijd aan de gedragscode gehouden.''
Die verklaring was al even bedenkelijk als het onderzoeksresultaat nadien.
De betrokken wethouder mag daarom blij zijn dat hij zich nu door strafrechtelijk onderzoek van niveau met de kans op verdediging verder kan verschonen, tenminste als we hem steeds hebben kunnen geloven.
Als hij niet zo blij is met de extra aandacht en meer in de piepzak zit zal hij intussen de gedragscode en wetboek van strafrecht wel eens goed gelezen hebben.
De vis wordt duur betaald.
Door Hirundea op
@Koos de Boer,
Het maakt wel wat uit. Vooral jou partij die bij monde van Opstelten en Teeven voor "Law en order" is. Misschien moeten ze maar eerst binnen hun en jou eigen partij schoonschip maken. Volgens Teeven "corrumpeerders risico"
Door Koos de Boer (VVD-stemmer) op
Echt waar, welke partij maakt echt niet uit. Doorlopen mensen...
Door De weblog van Helmond op
Gelukkig hebben we daar in Helmond geen last van.