Advertentie

Recherche doet inval in stadhuis en woning wethouder

De rijksrecherche heeft een inval gedaan in het stadhuis van Roermond en in de woning van wethouder Jos van Rey (VVD)

19 oktober 2012

De Rijksrecherche heeft vrijdag invallen gedaan in de woning van de Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) en in het stadhuis van de Limburgse stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Schijn belangenverstrengeling
Er is niemand aangehouden. Woning en stadhuis worden doorzocht. Waarom het OM de actie uitvoert, wil de woordvoerder niet zeggen. Van Rey kwam eerder in opspraak omdat hij de schijn van belangenverstrengeling op zich laadde bij Roermondse bouwprojecten door zijn vriendschap met een plaatselijke projectontwikkelaar.


Geen commentaar

De gemeente Roermond wilde vrijdag geen commentaar geven. Een woordvoerder zei dat de gemeente eerst nadere informatie van justitie afwacht. Die wordt later vrijdagmiddag verstrekt. Daarna beslissen burgemeester en wethouders of er nog een reactie van hun kant komt.

Veel met bouwprojecten te maken

Van Rey is al sinds 1998 onafgebroken wethouder van de Limburgse bisschopsstad. Daarbij heeft hij veel van doen met bouwprojecten. Eerder was hij van 1979 tot 1982 al wethouder geweest van Roermond. In 1982 werd hij lid van de Tweede Kamer, en dat bleef hij tot 1989. Van 1995 tot 2011 was hij lid van Provinciale Staten. Van Rey is sinds juni 2011 Eerste Kamerlid voor de VVD.

CDA tegen functie gedeputeerde

In juni schoof de VVD Van Rey naar voren als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Limburg. Het CDA ging daar echter dwars voor liggen. Volgens het CDA hangen er rond Van Rey veel vragen rond diens integriteit.

Reacties: 14

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

De weblog van Helmond
Gelukkig hebben we daar in Helmond geen last van.
Koos de Boer / VVD-stemmer
Echt waar, welke partij maakt echt niet uit. Doorlopen mensen...
chesnedy
@Koos de Boer,

Het maakt wel wat uit. Vooral jou partij die bij monde van Opstelten en Teeven voor "Law en order" is. Misschien moeten ze maar eerst binnen hun en jou eigen partij schoonschip maken. Volgens Teeven "corrumpeerders risico"
een regioburger / consultant
Voor het bestuurlijk extern onderzoek uit luidde destijds de officiële verklaring van het college: "Naar letter en geest hebben het college en zijn afzonderlijke leden zich altijd aan de gedragscode gehouden.''

Die verklaring was al even bedenkelijk als het onderzoeksresultaat nadien.

De betrokken wethouder mag daarom blij zijn dat hij zich nu door strafrechtelijk onderzoek van niveau met de kans op verdediging verder kan verschonen, tenminste als we hem steeds hebben kunnen geloven.

Als hij niet zo blij is met de extra aandacht en meer in de piepzak zit zal hij intussen de gedragscode en wetboek van strafrecht wel eens goed gelezen hebben.

De vis wordt duur betaald.
Kritikus / Geen Hagenees
Als Jos van Rey een PvdA-wethouder was geweest, hadden we in BB niets gelezen van deze actie van het OM.
Hendrik
Dit zal voor vele mensen geen verraasing zijn. Dhr. van Rey heeft altijd al een bepaalde zweem vaneigen belang over zich gehad. En uiteindelijk vervaagt dan de grens van wat betamelijk is en wat corruptie is. En bij de VDD heeft men hier toch wel wat ervaring mee.
een regioburger / consultant
De heren van het werkelijk voortreffelijke toneelcabaret "De Verleiders" dat momenteel rond gaat door het land krijgen ook hieruit mooie aanvullende kost voor het vervolg. Iets om weer naar uit te zien.
eric
Hoewel triest,hier wordt tenminste ingegrepen.In Helmond niet!
een regioburger / consultant
@Alfons, als jij van Helmond ook ongeoorloofde praktijken in strijd met de wet en/of de integriteitsvoorschriften van deze stad kent (niet te verwarren met besluiten die democratisch voorbereid en genomen zijn maar waar jij moeite mee hebt) dan moet je ze hier op de site zetten als je een vent bent.

eric
@ Neitram(???) Laat hier maar even je echte naam en telefoonnummer achter dan bellen we even..
Hans / afdelingsmanager
Wat een held toch, die burgemeester van Meerssen!? Zich ziek melden als er een onderzoek naar hem wordt ingesteld ! Waar is de transpantie en integriteit ??
een regioburger / consultant
@Alfons, dat zou niet verstandig zijn. Als je het hier niet kunt melden begrijpelijk. Als je geen aangifte bij de politie durft te doen adviseer ik je het verhaal op papier te zetten en (anoniem) te bezorgen bij ED en BB, wellicht dat die er iets mee doen. Wel bewijs vermelden als je iemand beschuldigd.
Dick Wijfje / beleidsmedewerker
@ J. Kop

Ik snap u niet helemaal. Kent U PvdA-wethouders die, wellicht zelfs onder of juist ondanks de bezielende leiding van staatssecretaris Teeven en minister Opstelten op Justitie, iets fouts gedaan hebben maar niet de publiciteit halen, of praat U over een hypothetisch geval, waarbij tot aan Wakker Nederland, de Telegraaf, Geenstijl en Binnenlands Bestuur aan toe PvdA-wangedrag geheim gehouden zou worden?



Vanzelfsprekend denkt niemand, zelfs ik niet, dat u zwatelt.
Dick Wijfje / beleidsmedewerker
@J. Kop

Wat ik overigens wel de laatste tijd nog gelezen heb zijn verhalen over PvdA-expolitici die hoge salarissen verdienen bij bijvoorbeeld woningbouwcorporaties. Daarmee overtreden ze 'enkel' de gedragscode van Aedes.... maar het lijkt me voor een partij als de PvdA niet acceptabel dat leden dit gedrag vertonen.



Zou dit soort berichtgeving nou taktiek zijn zodat de werkelijke strafbare niet in de openbaarheid komen?
Advertentie