of 59082 LinkedIn

Rapport: hulpverlening haperde na windhoos

Zo bleek het alarmeringssysteem niet goed te werken door een technisch mankement en waren telefoonlijsten niet bijgewerkt, maar dat heeft niemand opgemerkt.
2 reacties

De aansturing van hulpverleners en autoriteiten heeft gehaperd, toen een windhoos vorig jaar augustus het Dicky Woodstock-festival in Overijssel trof. Zo moest de burgemeester van Steenwijkerland van de pers horen dat de grote tent op het festivalterrein was ingestort en dat er 13 gewonden waren.

Veiligheidsregio

Dat blijkt uit drie evaluatierapporten over het incident, die dinsdag zijn gepresenteerd. Vooral in de meldkamer van de veiligheidsregio IJsselland waren zaken niet in orde. Zo bleek het alarmeringssysteem niet goed te werken door een technisch mankement en waren telefoonlijsten niet bijgewerkt, maar dat heeft niemand opgemerkt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Norman Waalre op
Voorstel
Laat bij een evenement van twintigduizend bezoekers standaard 200 militairen aanwezig zijn voor uiteenlopende noodsituaties.

Dat is ook een nuttige en sportieve oefening voor militaire en humanitaire missies. Daarom kan Defensie de kosten van die civiele inzet betalen. Bovendien krijgen die militairen toch al gewoon betaald.

Verdeel die militairen bij een groot evenement in teams van 7, elk onder leiding van één politieagent. Laat die militairen daarbij een pistool, lange wapenstok en handboeien dragen. En leer hen om zich bij dat werk zoveel mogelijk vriendelijk en menselijk te gedragen.

Door die militaire assistentie kan de politie meer mensen vrijmaken voor aansturing, communicatie en het controleren van de procedures en communicatielijnen.
Door Melkkoe (Econoom) op
Wanneer ik hulpverlening nodig heb van de overheid,
met name de lokale overheid, hapert het altijd. En dat wordt alleen maar slechter in Nederland. Het heeft ook helemaal niets te maken, dat ze mankracht tekort komen en dat ze daardoor de werkzaamheden niet kunnen "handelen". Want daar wordt dan direct over geklaagt. Als je niet gemotiveert genoeg bent om in een bepaalde beroepsgroep werkzaam te zijn, moet je solliciteren naar een andere baan. Ik constateer, dat er heel veel ongemotiveerde ambtenaren werkzaam zijn bij de lokale overheid. Dan adviseer ik ze dringend op zoek te gaan naar een andere baan, waar je kwaliteiten beter tot hun recht komen. Dan reageert de ambtenaar als volgt: " Als ik werkzaam ben in het bedrijfsleven verdien ik niet meer dan wanneer ik werkzaam ben als ambtenaar, idem m.b.t. vakantiedagen, 13e maand, korting op (zorg) verzekeringen, zeer riante primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden". Hoe moet ik dan 4x per jaar op vakantie gaan en mijn 2 sportauto's financieren ?
Hoe moet ik dan mijn spaartegoeden in Luxemburg, Duitsland, Zwiterserland en Oostenrijk aanvullen,
uiteraard zonder inkomstenbelasting hierover te betalen en mijn 3 villa's financieren in Wassenaar en 3 villa's in Frankrijk en Spanje ?
Daarom ben ik helemaal niet verbaast over deze berichtgeving.