Advertentie

Raadsverslagen Urk op Twitter

Wie de raadsvergaderingen van de gemeenteraad op Urk wil volgen, hoeft niet meer naar het gemeentehuis te togen om daar op de publieke tribune plaats te nemen. Sinds kort zijn de vergaderingen live te volgen op Twitter. Dat meldt De Stentor.

28 juli 2011

@politiekurk

Het idee voor het live verslaan van de raads- en commissievergaderingen van Urk is afkomstig van CDA-raadslid André de Vries. Twitter Steven Loosman wilde dat wel eens proberen en maakte op Twitter het account @politiekurk aan. 'Eerlijk gezegd dacht ik dat het na twee of drie keer wel voorbij zou zijn', zegt hij in De Stentor. Maar niets blijkt minder waar. In nog geen jaar tijd heeft @politiekurk zo'n 250 volgers gekregen.

 

Snel en objectief

Loosman heeft inmiddels hulp van twee andere twitteraars om de vergaderingen te verslaan. Ze twitteren met gemak een paar honderd tweets per vergadering. 'Ons doel is om de commissie- en raadsvergaderingen van de gemeenteraad op Urk zo snel en objectief mogelijk op Twitter te volgen', aldus Loosman in de krant.

 

Lees het artikel

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Zou live en integraal uitzenden via internet niet veel completer en handiger zijn? Er zijn gemeenten die dat al doen en met succes.
Baantjerfan
Ik ben van dat getwitter geen voorstander. De twitteraar stuurt alleen dat de wereld in, wat hij/zij horen wil en,. Voor zover ik m'n eigen woorden kon controleren, nog verdraaid en uit z'n verband geruk ook!
Live via Internet zoals @Jan suggereert heeft ook mijn voorkeur.
Advertentie