of 64707 LinkedIn

Raadsvergadering Purmerend zonder publiek

Publiek is maandag niet welkom bij een extra raadsvergadering in Purmerend over vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er niet genoeg plek om alle belangstellenden een plekje te geven. Om veiligheidsredenen is het ook niet mogelijk om een scherm te plaatsen in de hal van het stadhuis, aldus de zegsman.
6 reacties

Publiek is maandag niet welkom bij een extra raadsvergadering in Purmerend over vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er niet genoeg plek om alle belangstellenden een plekje te geven. Om veiligheidsredenen is het ook niet mogelijk om een scherm te plaatsen in de hal van het stadhuis, aldus de zegsman.

Inspraakavond

De gemeente heeft wel dertig mensen uitgenodigd die tijdens een inspraakavond eerder deze week hebben gesproken. De woordvoerder wijst er verder op dat de vergadering live te volgen is via een internetkanaal. Eind september liep een raadsvergadering in de Noord-Hollandse stad uit de hand wegens een toestroom van bezorgde en verontwaardigde burgers. De burgemeester moest toen het stadhuis laten ontruimen. De gemeente wil een noodopvang voor 120 vluchtelingen en daarnaast een asielzoekerscentrum voor reguliere opvang realiseren. De gemeenteraad neemt maandag een beslissing. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door DDR op
De gemeente nodigt dus klapvee uit, de rest is niet welkom.
Door Jeroen op
Als je niet alleen de koppen bij een artikel leest maar het hele artikel dan weet je dat de raadsvergadering helemaal niet zonder publiek is en dat er wel degelijk een kleine afvaardiging van het publiek aanwezig is.
Gezien de bestorming van de raadszaal van eind september jl. waarbij d.m.v. verbaal geweld en pure intimidatie het democratisch proces ernstig werd verstoord is het niet meer als logisch dat deze groep die weinig begrepen heeft van het democratisch proces niet meer welkom is tijdens gevoelige debatten in de raadszaal.
De raad wordt gevormd door gekozen raadsleden (democratischer kan het niet) en het bestormen van een raadszaal en vervolgens d.m.v. intimidatie en verbaal geweld je zin proberen te krijgen heeft weinig met democratie te maken, men ziet dit soort gedrag wel een in de journaals maar dan vindt het vooral plaats in niet westerse landen.
Door Toeschouwer (Waarnemer) op
Vraag mij inmiddels af, of bovengenoemd bericht wel de juiste feiten weergeeft.
Op de website van de gemeente Purmerend valt het volgende over deze raadsvergadering te lezen: Er is helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op de publieke tribune van de raadzaal. De gemeente kiest er daarom voor om alle bewoners - die 6 oktober op het podium hun mening gaven - een plekje op de tribune te geven. Voor vertegenwoordigers van de media is eveneens ruimte."
Dus is publiek, zij het beperkt, wel degelijk welkom in de raadzaal bij deze openbare raadsvergadering. Mijn eerdere reactie komt hiermee te vervallen
Door anand (adviseur) op
Dan kan de raad, niet gehinderd door de inwoners die zij worden geacht te vertegenwoordigen, beslissen.
Democratie in optima forma.
Door Toeschouwer (Waarnemer) op
Geen publiek betekent een besloten raadsvergadering. Heeft iemand wel gedacht aan het bepaalde in artikel 23 lid 1 Gemeentewet: een raadsvergadering wordt in het openbaar gehouden.
Besloten vergaderen is wel toegestaan, maar daarover moet de raad een besluit nemen. Heb niet de indruk dat dit raadsbesluit er ligt.
Publiek kan dus niet maar zo "geweerd" worden!
Door Angst op
Lol, straks een avondklok, voor de cohesie&binding.

Vacatures

Van onze partners