Advertentie

Raadslid op non-actief na mishandeling

VVD-raadslid Rolf Zincken laat zich voorlopig niet meer zien op bijeenkomsten en (raads-)vergaderingen. Dit op dringend verzoek van zijn partij. Zincken wordt ervan verdacht afgelopen zondag een ondernemer uit Weert tijdens een feest mishandeld te hebben. Het slachtoffer moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Het 53-jarige raadslid bracht vervolgens één nacht in de cel door nadat de politie hem had aangehouden. 

30 december 2015

Bewusteloos
Zincken blijft als VVD-er uit zicht tot de politie het onderzoek heeft afgesloten, lieten hijzelf en zijn partij woensdag weten. De politie verdenkt hem van mishandeling. Volgens ondernemer Eric Adams uit Weert bleef Zincken zondag op hem inslaan, ook toen hij bewusteloos op de grond lag.


Stomdronken

Zincken van zijn kant laat woensdag desgevraagd weten dat het ging om een uit de hand gelopen akkefietje, dat zijns inziens wordt opgeblazen. ,,Zo erg is het niet geweest'', aldus Zincken. Waarom hij werd mishandeld, is Adams een raadsel. Volgens hem was Zincken stomdronken en op zoek naar iemand op wie hij zich kon afreageren. Zincken erkende woensdag ,,wel wat gedronken te hebben''. Burgemeester Jos Heijmans (D66) van Weert wacht het onderzoek door de politie af, liet hij woensdag via zijn woordvoerster weten. Het is aan het raadslid zelf en de VVD om te oordelen over diens functioneren als raadslid, aldus de burgemeester.


Aansprakelijk stellen

Adams gaat Zincken ook aansprakelijk stellen voor de schade die hij als ondernemer zegt te lijden. Hij heeft een modewinkel en ontwerpt kleding. Zincken van zijn kant zei woensdag contact op te gaan nemen met Adams om tot een oplossing te komen. De politie was zondag toevallig bij het feest in de voormalige Paterskerk in Weert na een melding over geluidsoverlast. Agenten zagen hoe een vechtpartij ontstond en hielden de 53-jarige Weertenaar aan, aldus een woordvoerder van de politie. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. Schuwer / Juridisch adviseur
Best wel vreemd, dat artikel 15 Gemeentewet een eenvoudige privaatrechtelijke rechtshandeling als "verboden" kwalificeert, en mishandeling ongemoeid laat.
Frank
Wij willen ook graag zien dat de burgemeester zijn sociale teams voor zo ver ze dit zijn aangeeft.

Door de participatie in Weert en omgeving ( kletsen zwart maken,het verzinnen van verhalen van burgers om deze klein te maken en personalia en films te verspreiden ) ontstaat er uitlokking van aanranding.

Er is onderling geen vertrouwen meer in elkaar,burgers worden handtastelijk en er ontstaat wrijving.We willen een verstandige integere raad zien die alle incidenten en klachten melden aan justitie niet alleen het feit bij deze meneer die toevallig betrapt is.
Stef
Ja, dat krijg je als je een kerk gaat gebruiken als zuipkeet.

Daar rust geen zegen op !
Max
Het is niet aan het raadslid en de VVD om te oordelen over diens functioneren maar aan justitie.

Als je je niet weet te gedragen en geen voorbeeld kunt zijn dan moet justitie hier maatregelen treffen.

Het wijkteam kan Rolf Zincken goede professionele psychiatrische hulp verschaffen i.v.m zijn agressie en de achterliggende problemen hiervan.

Want normaal is dit gedrag niet normaliter wordt hier tbs aangemeten.
J de Vries / mederwerker
Dat is de VVD in het hele land stelen en mishandelen en de boel voor liegen.Dat is democratie of terwel Partij politiek alles voor volk en vaderland maar ik eerst zo denk de bestuurders van de VVD,Nederand is een partij dictatuur geworden .
Krelis
Dit VVD-raadslid heeft zeker naar het Oekraïense Parlement gekeken. Daar gaat men regelmatig met elkaar op de vuist -letterlijk dus. En die Oekrainers zijn welkom bij de EU als het aan de liberalen Verhofstadt en Van Baalen ligt.

Goed voorbeeld doet goed volgen !



Overigens zegt een vechtpartij in een cafe niets over iemand functioneren als raadslid. De verontwaardigde reacties zijn nogal gezocht. Het OM moet dit gewoon strafrechtelijk afhandelen.
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
Ik hoop voor iedereen dat over dit incident snel duidelijkheid komt.
Advertentie