Advertentie

Raadslid Maastricht werkt niet mee aan onderzoek

Het Maastrichtse raadslid Jan Hoen vind de organisatie die onderzoek doet naar zijn declaratiegedrag geen vertrouwenwekkende organisatie.

11 juni 2012

Het in opspraak geraakte Maastrichtse raadslid Jan Hoen weigert mee te werken aan een onderzoek naar zijn declaratiegedrag bij een evenement in de Limburgse hoofdstad. Volgens Hoen is het onderzoek in opdracht van burgemeester Onno Hoes niet onafhankelijk, zoals Maastricht doet voorkomen. ,,De slager keurt zijn eigen vlees'', aldus Hoen.

Niet vertrouwenwekkend

Het onderzoeksbureau Capra is volgens Hoen een advocatenkantoor met de gemeente Maastricht als cliënt. ,,Hierdoor is Capra geen vertrouwenwekkende organisatie om een dergelijk onderzoek te verrichten'', vindt Hoens raadsman Richard Wagemans. Het raadslid vraagt burgemeester Hoes dan ook om iemand anders het onderzoek te laten doen.

Winterland

Ook vraagt Hoen zich hardop af of Maastricht zijn geld niet beter aan andere zaken kan besteden.

Hoen zou volgens Limburgse media betalingen hebben aangenomen van het kerstevenement Winterland en in de raad hebben meegestemd over Winterlandprojecten. Hij zou daarmee mogelijk de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt. Hoen zegt dat het louter om onkostenvergoedingen ging.

Uit CDA-fractie

Hoen (71) was in de jaren '90 directeur en later voorzitter van het bestuur van voetbalclub MVV. Vele jaren was hij voor het CDA-wethouder in Maastricht. In 2008 moest hij opstappen uit de CDA-fractie nadat toenmalig burgemeester Gerd Leers (CDA) hem aansprak op de schijn van belangenverstrengeling met de plaatselijke horeca. Hoen ging toen verder als CVP-fractie.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Martien: U kunt met succes solliciteren naar de functie Gefrustreerd Konijn.
Habets / burger
Lees eens "De limburgse vriendenrepubliek' van Joep Dohmen uit 1996.

Dan behoort Jan Hoen tot mijn vrienden. Want Jan is/was vriend van Benoit Wesly en die zijn weer vrienden met MVV. Gezellig!!
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Hoen wordt ervan verdacht de schijn van belangenverstrengeling te hebben gewekt. Vreemd.

Ik vraag me af of het wekken van schijn alleen al, iets strafbaars, of althans verwijtbaars is.

Maar als we het nou eens geen 'schijn van belangenverstrengeling' noemen, maar 'netwerken' dan is dat toch juist weer helemaal up-to-date? Als dát al niet meer kan, dan kunnen we toch alleen zwijgende kluizenaars een bestuursfunctie geven?
Insider
Wat ik ook van Hoen vind; hij heeft wel gelijk over Capra. Zij schrijven wat Maastricht / Hoes wil. Niet toevallig heeft Leers ook zaken gedaan via Capra om zijn vertrek te bezegelen
Advertentie