of 61869 LinkedIn

Raadsleden wachten op extra geld

De stijging van de vergoeding voor raadsleden hangt af van alle afspraken die worden gemaakt bij de cao’s voor overheidspersoneel.

Op zijn vroegst eind dit jaar wordt duidelijk met welk percentage de vergoeding voor raadsleden mogelijk omhoog gaat. Datzelfde geduld moeten raadsleden van kleine gemeenten betrachten. De stijging van de vergoeding voor raadsleden hangt af van alle afspraken die worden gemaakt bij de cao’s voor overheidspersoneel. 

Het gemiddelde van de verhoging van de cao-lonen voor de sector rijk, sector gemeenten, en het personeel voor provincies en waterschappen is bepalend voor een verhoging van de vergoeding voor raadsleden. Deze zogeheten indexering wordt jaarlijks uitgevoerd per 1 januari. De verhoging van de vergoeding voor raadsleden uit kleine gemeenten blijkt nog altijd onderwerp van gesprek tussen Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Minister Ollongren maakte in juni bekend tien miljoen euro beschikbaar te hebben voor 2018. Een structurele afspraak lijkt volgens de Nederlandse Vereniging van Raadsleden dichtbij, ‘maar hangt vooraf af van de besluitvorming door burgemeesters en wethouders binnen bestuur en commissies van de VNG.’ De koepelorganisatie zou er moeite mee hebben dat een deel van de structurele verhoging door de gemeenten moet worden betaald in plaats van door de minister.

‘Wij begrijpen dat de VNG tijd nodig heeft, maar  raadsleden uit kleine gemeenten hebben recht op duidelijkheid', aldus voorzitter Mark de Boer van de raadsledenvereniging op de eigen website. Hij rekent erop dat er binnenkort duidelijkheid komt en dat de verhoging van de vergoeding voor raadsleden uit kleine gemeenten met terugwerkende kracht tot 21 maart 2018 wordt ingevoerd

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@Bertold,

Tja betaald worden omdat je toevallig met het staatshoofd getrouwd bent...het blijft me verbazen
Door Bertold op
Het uitvretersduo op Villa Eikenhorst krijgt er anders wel 24.000 euro bij.
Door A. Willemsen op
Ambtenaren van kleine gemeenten wachten ook al heel lang. Hun werk is identiek en vaak veelzijdiger dan dat van hun collega's bij grotere gemeenten maar de beloning is niet gelijk.