of 65101 LinkedIn

Raadsleden SP Rotterdam geroyeerd na afsplitsing

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Reageer

De twee SP’ers die namens de partij in de Rotterdamse gemeenteraad zaten, zijn geroyeerd als lid. Het zijn fractievoorzitter Aart van Zevenbergen en Taylan Cicek, bevestigt partijvoorzitter Jannie Visscher na berichtgeving van het AD. De reden daarvoor is volgens haar dat de leden ook lid zijn geworden van de nieuwe partij Socialisten 010 in Rotterdam.

Statuten

'Binnen de SP is ‘dubbellidmaatschap’ niet toegestaan. Dat hebben we ook zo in de statuten vastgelegd. Daarom zijn de leden/oprichters van Socialisten 010 niet langer lid van de SP', aldus Visscher.

 

Reden

Afgelopen maanden zijn om dezelfde reden landelijk al tientallen leden geroyeerd, onder wie beoogd lijsttrekker voor de komende verkiezingen Arno van der Veen. Hij zou lid zijn geweest van de voormalige jongerenorganisatie ROOD. Die actie vanuit het landelijke bestuur was onder meer aanleiding voor de Rotterdamse afdeling zich af te splitsen.

 

Reactie

Van Zevenbergen laat weten dat hij in de media heeft moeten lezen dat hij en Cicek geroyeerd zijn. 'Het blijft wel jammer, maar het kon bijna niet anders', reageert de fractievoorzitter. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners