Advertentie

Raadsleden Rijswijk ontvangen dreigbrieven

Politie en justitie onderzoeken de bedreigingen. De gemeenteraad ging vorige week akkoord met de komst van een azc. Raadsleden die instemden kregen een dreigbrief.

14 oktober 2015

Burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk betreurt het zeer dat diverse raadsleden dreigbrieven hebben gekregen vanwege de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente. 'Ik neem dit zeer hoog op. Het is volstrekt onacceptabel wanneer raadsleden in de democratische uitoefening van hun functie gehinderd worden', zegt Bezuijen op de website van de Zuid-Hollandse gemeente.

500 asielzoekers
Politie en justitie onderzoeken de bedreigingen. In het belang van dit onderzoek doet de gemeente op dit moment geen verdere uitspraken. De gemeenteraad ging vorige week akkoord met de komst van een azc. De komende drie tot vijf jaar worden 500 asielzoekers opgevangen.

Aangifte
Raadsleden die instemden kregen een dreigbrief, onder wie Yvonne Hagenaars van de PvdA. Volgens het AD zijn haar kinderen in de brief bedreigd. Of de raadsleden aangifte gaan doen, kon een woordvoerster van de gemeente woensdag nog niet zeggen.

Verwerpelijk

Premier Mark Rutte vindt het 'bizar, verschrikkelijk en verwerpelijk;  dat er vanwege de opvang van asielzoekers dreigbrieven zijn verstuurd naar de raadsleden in Rijswijk. Volgens Rutte mogen mensen van mening verschillen over de opvang van asielzoekers, maar mag 'de grens van het dreigen met geweld nooit worden overschreden’. Dat is totaal onacceptabel, aldus de premier woensdag tegen de NOS voor het begin van een Kamerdebat over de opvang van vluchtelingen. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Francis Blake / beheerder
Er word natuurlijk terecht op gewezen dat dreigementen van deze aard niet kunnen.

Echter als de burger vader over de democratische uitoefening spreekt is dit van een andere orde.

Het plaatsen van deze mensen (vluchten is natuurlijk vreselijk) sluit niet uit dat dit zorgvuldig gescreend dient te worden. Waar de mensen tegen protesteren en totaal niet gehoord worden krijgt men helaas dit soort acties. Hoezo democratie?

Plurocratie is een betere beschrijving.

De werkgevers zitten alweer te wachten op de goedkope loonSLAVEN uit deze landen nu ook de oost Europeanen zich ook niet meer zo makkelijk laten uitbuiten.



Erik
Even een schets van de problematiek in cijfers en plaatjes:



https://infogr.am/vluchtelingen_deel_1
True
Het nieuwe statussymbool voor Gutmenschen: bedreigd worden. In mijn werkomgeving worden beroepspolitici bedreigd zonder dat iemand ooit van ze gehoord heeft.
Krelis
Bedreigingen in de trant van "Ik weet waar je huis woont".

Of: " Jij hebt 3 leuke dochters".



Daartegen aangifte doen ? Volstrekt kansloos bij de rechter!
Henk / burger
Bedreigingen van volksvertegenwoordigers moeten uiterst serieus genomen worden. Opsporing en vervolging behoren prioriteit te krijgen.

Waarom zou een Tweede Kamerlid dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet, overigens, wel bescherming verdienen en een volksvertegenwoordiger op plaatselijk niveau niet?
Jan
@Krelis. Aangifte leidt ingeval van bedreiging van politici tot opsporing. Belamgrijk is tevens dat aan 'dossieropbouw' wordt gedaan door de politie. Bij bedreigingen kan er een patroon worden ontdekt, zodat niet alleen kan worden ontdekt welke personen bedreigen, maar ook vanuit welke 'kringen' bedreigingen voortkomen.
Advertentie