of 63428 LinkedIn

'Raadsleden Meerssen hebben bloed aan handen'

De weduwe van de overleden wethouder uit Meerssen Jo Dejong vindt dat de gemeenteraad van Meerssen bloed aan hun handen hebben. Volgens haar werd haar man gedreven tot zelfmoord.
8 reacties

Alle raadsleden van de gemeente Meerssen hebben bloed aan hun handen. De vrouw van voormalig wethouder Jo Dejong van Meerssen heeft dat dinsdag gezegd in een interview dat werd uitgezonden door de regionale omroep L1 en door actualiteitenrubriek EenVandaag.

Unaniem afgekeerd 
Jo Dejong maakte op 11 maart een einde aan zijn leven nadat de gemeenteraad zich unaniem van hem had afgekeerd. Dat gebeurde omdat Jo Dejong een vrouwelijke ambtenaar met carnaval tegen haar wil een tongzoen zou hebben gegeven. Hij bood onder druk zijn excuses aan en trad af, maar de raad wilde niets meer met hem te maken hebben.


'Politiek complot'

Zijn vrouw Annette Dejong sprak dinsdag van een ,,politiek complot''. Volgens haar werd aan ieder raadslid de vraag voorgelegd: ,,Wil jij volgend jaar geassocieerd worden met een verkrachter?'' En zij vervolgt: ,,Als je maar blijft dreunen op iemand zijn persoonlijkheid, dan pleeg je karaktermoord. En dat is onvergeeflijk.'' Dat deed Jo Dejong zo veel pijn dat niets hem daar meer bovenop kon helpen, zei zoon Gieljam in het tv-interview. ,,Hij was bang dat hij het dorp moest verlaten.''


Alle wethouders weg

Na de dood van Dejong viel zijn eigen partij PJD uiteen en stapten alle wethouders op. Komende donderdag praat de raad met informateur Jan Mans, die orde op zaken moet stellen.

De meeste gemeenteraadsleden wilden of konden dinsdag niet reageren op de uitzending. Björn Molling van Partij Groot Meerssen nuanceerde de de uitlatingen. ,,Vrouw en zoon verhaalden zeer emotioneel vanuit hun eigen beleving'', aldus Molling. Hij noemde haar uithaal naar de raadsleden ,,jammer''.

 

Diepgaand onderzoek

Michel Lillu van de vroegere partij van Dejong, de PJD, zei in een reactie ,,het grootst mogelijke respect voor mevrouw Dejong'' te hebben, maar zich niet aangesproken te voelen.

De raad besloot vorige week tot een diepgaand onderzoek. Molling en Lillu zeggen beiden alle medewerking daaraan toe. Molling desnoods onder ede, zei hij. ,,De waarheid moet boven tafel'', zei Lillu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wil op
Flipper en Willem,
misschien moeten jullie het artikel in Vrij Nederland van 24 april eens lezen dan hebben jullie wat meer achtergrondinformatie over deze kwestie en kan jullie gebral achterwege blijven. Overigens is er helemaal geen sprake geweest van een tongzoen.
Door Henk (Toezichthouder) op
Wat zo jammer is van de huidige technologische communicatiemiddelen is dat alles en iedereen zich stort op de nieuwste hype. In dit treurige geval is die man op allerlei manieren besprongen en in het nauw gedreven. Natuurlijk doet dat veel met iemand en natuurlijk zijn er mensen die daar niet mee om kunnen gaan. Het was allemaal erg veel tegelijk. Mensen riepen nog net niet op tot een lynchpartij. Ja het was fout gedrag en nee alcohol is geen excuus maar je kan het ook in de juiste proportie blijven zien. Niet iedereen heeft daar mee te maken, niet iedereen hoefde er zijn neus in te steken. Het is abnormaal hoe daar de boel is ontplofd en hij is bestookt. Zo gaat het hier tegenwoordig in NL. De boel staat gewoon niet meer in verhouding.
Door Hirundea op
Hallo Plasterk.
Kan je deze gemeente (nog geen 20.000 inwoners) met bijbehorenden "dorpen"niet even snel toevoegen aan Maastricht. Scheelt luizenbaantjes voor burgemeester met raad en langdurige zitters. Goed voor de schatkist. Wees niet bang. CDA heeft (gelukkig) geen macht meer. Verlos NL van deze dorpspolitiek en dorpsdrama's. PS: Geef Limburg toch nog maar aan de Belgen. Zijn we ook verlost van het gedoe met de "IJzeren Rijn"
Door Willem (ambtenaar) op
Die man werd blijkbaar als een soort halve heilige gezien in dat dorp. Ondanks dat hij fout zat, worden andere mensen aangevallen en zwartgemaakt, zelfs door zijn (bedrogen) gezin.
Feitelijk (je maakt mij niet wijs dat hij anders excuses had gemaakt) was de heer Dejong een aanrander, die blijkbaar niet kon leven met de gevolgen van zijn daad. En dan had hij nog geluk dat dat gevolg eigenlijk alleen opstappen uit de politiek was. Het is natuurlijk verschrikkelijk als iemand zich blijkbaar zo benauwd voelt dat hij dat als enige uitweg ziet, maar dat is geen reden om de schuld bij anderen te leggen.
Door Stef op
De weduwe heeft gelijk. Het kan geen toeval zijn dat de ambtenaar, die zei een tongzoen te hebben gehad, de zus is van de inmiddels opgestapte VVD-fractievoorzitter.
Door Lady op
Vroeger waren dergelijke kleinburgerlijke pesterijen schering en inslag en werden ze door meneer pastoor met de mantel der liefde afgedekt. Tegenwoordig schijnen we hier allemaal kennis van te moeten nemen. Zelfs in BB.
Door Flipper op
Als er geen tongzoen gegeven was ? (Ook nog eens tegen de wil van die vrouw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), dan was er toch niets aan de hand geweest ? Ben ik nu gek of ?

Vacatures

Van onze partners