of 65101 LinkedIn

Raadsleden Gouda bedreigd

Prins Willem-Alexander kazerne in Gouda
Prins Willem-Alexander kazerne in Gouda
6 reacties

Een extreemrechtse ‘actiegroep’ heeft op Facebook raadsleden in Gouda bedreigd met het oog op een besluit over de mogelijke aankoop van een complex in de stad waar een grote moskee zou kunnen komen. 'Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen', valt te lezen op de pagina van Identitair Verzet.

Onacceptabel

De gemeente Gouda is ervan op de hoogte, bevestigt een woordvoerster een bericht in het AD. Burgemeester Milo Schoenmaker zegt in een reactie: 'Het is volstrekt onacceptabel als democratisch gekozen raadsleden in de uitoefening van hun functie gehinderd zouden worden. Daarom zijn we alert op signalen voor als dit zou gebeuren.'

Kazerne 

De woordvoerster zegt dat de politie ervan weet en de zaak serieus neemt. Volgens de gemeente is nu niets bekend over contacten tussen de groep en individuele raadsleden. De gemeenteraad van Gouda besluit woensdag over twee kredieten voor scholen op het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. Als de raad voor stemt, maakt dat ook de weg vrij voor doorverkoop van de helft van het complex, waar een moskee voor negenhonderd bezoekers en een islamitisch centrum zijn gepland. Aanvankelijk waren er plannen voor een ‘megamoskee’, die plaats zou bieden aan 1500 bezoekers.

Ludiek 

In een toelichting zegt Identitair Verzet maandag dat de verklaring ludiek bedoeld was en dat geen dreigmailtjes zijn verstuurd naar raadsleden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door a.s. Buren van deze moskee (aktievoerder) op
Wie financiert deze moskee?
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Een herhaling van de Hoekse en Kabeljauwse Twisten in Gouda ? Zo'n moskee lijkt me geen toonboold van vrijheid en democratie, maar goed daar staat de afkorting VVD ook niet meer voor.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Wellicht is het een idee om hierover een referendum te houden in Gouda
Door P. Pardien op
De afbeelding toont een ansichtkaart van de voormalige Kazerne aan de Varkensmarkt. Deze was in gebruik tot 1922.
Door Peter op
Tijdens verkiezingen krijg ik altijd onaangekondigd bezoek aan huis van PvdA-ers om mij tot inkeer te brengen. Dat noemen ze dan canvassen. Goed om te weten dat dit een vorm van bedreiging is.
Door paul vreeke (directeur / eigenaar APAPS) op
De foto is wel van een voormalige kazerne in Gouda, alleen niet de Prins Willem Alexander kazerne.

Vacatures

Van onze partners