Advertentie

Raad van State moet oordelen over camping Fort Oranje

De zaak van een aantal bewoners van camping Fort Oranje en eigenaar Cees Engel tegen de gemeente Zundert moet naar de Raad van State. De voorzieningenrechter liet maandag weten niet bevoegd te zijn om te oordelen over het ingediende verzoek om schorsing van de besluiten van de gemeente Zundert.

11 september 2017

De zaak van een aantal bewoners van camping Fort Oranje en eigenaar Cees Engel tegen de gemeente Zundert moet naar de Raad van State. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant maandag bepaald. Een groep van zeventien recreanten en bewoners wilde met de rechtszaak voorkomen dat er nog stacaravans worden verwijderd, gesloopt of beschadigd.

Probleemcamping 

In juni nam Zundert het beheer van de probleemcamping over. De gemeente wil de grote camping ontruimen en saneren omdat veel bewoners er in erbarmelijke omstandigheden leven en er veel criminaliteit is. Eind juli werd al een begin gemaakt met de ontruiming die in december afgerond moet zijn. Stacaravans met een waarde van 1000 euro of meer worden opgeslagen, andere stacaravans gesloopt. Uiterlijk 14 september zou de rechtbank bepalen of de ontruiming kan doorgaan.

Niet bevoegd

De voorzieningenrechter liet maandag weten niet bevoegd te zijn om te oordelen over het ingediende verzoek om schorsing van de besluiten van de gemeente Zundert. Gezinnen met kinderen die nu nog op Fort Oranje wonen worden door de gemeente vanaf volgende maand ondergebracht in zogenoemde woonunits op het terrein van een voormalig asielzoekerscentrum in Rijsbergen. Met het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, is afgesproken dat deze vaak kwetsbare gezinnen maximaal een jaar in Rijsbergen kunnen blijven in afwachting van een vaste woonplek. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ron / adviseur
Als ik het nu goed begrijp gaat de ontruiming gewoon door en komt de uitspraak van de RvS als mosterd na de maaltijd.
loek / v.m. jur.medew. gsd
Inderdaad Ron.Bij de RvSt. is het een formeeltje. Het COA, niet de gemeente, bepaalt nu dat deze asielzoekers een jaar in een leeg AZC mogen en dan kennelijk hun status mens hebben verworven.
Advertentie