of 59179 LinkedIn

Raad stemt tegen plan eilandjes in Veerse Meer

Tegen het plan met de naam Zeeuwse Lagune is veel verzet, zowel van inwoners als van natuurorganisaties die niet willen dat aan de kust wordt gebouwd. Zij willen het landschap en het ‘unieke wijdse uitzicht’ behouden. Enkele honderden tegenstanders vormden voor de vergadering een lint bij het gemeentehuis in Wissenkerke om hun bezwaren duidelijk te maken.
1 reactie

Het uitzicht op het Zeeuwse plaatsje Veere blijft zoals het is. De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft woensdagavond in meerderheid tegen een plan gestemd voor de aanleg van vier kunstmatige eilandjes bij de Veerse Gatdam. Een ondernemer wil daar vakantiewoningen, een hotel en een restaurant op bouwen, maar zonder goedkeuring van de gemeente kan dat niet.

Uniek wijds uitzicht
Tegen het plan met de naam Zeeuwse Lagune is veel verzet, zowel van inwoners als van natuurorganisaties die niet willen dat aan de kust wordt gebouwd. Zij willen het landschap en het ‘unieke wijdse uitzicht’ behouden. Enkele honderden tegenstanders vormden voor de vergadering een lint bij het gemeentehuis in Wissenkerke om hun bezwaren duidelijk te maken. Sommigen droegen shirts met teksten als ‘Stop de waarnzin’ en ‘Blijf van ons meer af’. De betogers kregen hun zin. Alleen VVD en de lokale partij Betrokken Noord-Beveland stemden voor het plan, waar al jaren over wordt gesproken. De overige partijen in de raad stemden ertegen. Zij waren met acht raadsleden, de voorstanders met vijf. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Franklin Boon (fractievoorzitter in gemeente Eijsden-Margraten) op
Wat een goed bericht. Ik was er al - gelukkig ten onrechte - van uit gegaan dat het plan was aangenomen!
Voorbeeld voor hoe wij in onze mooie gemeente met het landschap om moeten gaan!