of 64204 LinkedIn

Raad Schiedam onderschrijft BING-rapport

De gemeenteraad van Schiedam onderschrijft de conclusies van het BING rapport over het functioneren van burgemeester Verver en de wethouders van Schiedam.
1 reactie
De gemeenteraad van Schiedam neemt het rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) over de integriteit van de in juni opgestapte burgemeester Wilma Verver (VVD) voor waar aan en onderschrijft de conclusies.

Schuldig
Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Het rapport bevat vernietigende conclusies over Verver. Zij maakte zich schuldig aan onder meer belangenverstrengeling en creëerde een angstcultuur op het stadhuis.

Vooringenomen

Verver verwees het rapport vorige week in een reactie naar de prullenbak. De onderzoekers waren volgens haar vooringenomen. ,,Als ze niet in juni was opgestapt, dan zou zij vanavond haar laatste optreden hebben gehad', stelde VVD-fractievoorzitter Foort van Oosten vast.

Ook de wethouders krijgen er van langs in het rapport. Zij hebben weinig tot niets gedaan om Verver te corrigeren.

Ontslag
Wethouder Ad Mostert (VVD) nam maandag ontslag. De overgebleven drie wethouders van PvdA (2) en CDA (1) stelden in eerste instantie hun portefeuille ter beschikking, maar dienden tijdens de raadsvergadering alsnog hunontslag in.


Nieuw college

De vertrekkende wethouders zullen de komende vier weken nog lopende zaken afhandelen. In die periode moet er een nieuw college gevormd. Of PvdA, VVD en CDA hierin opnieuw gaan samenwerken is niet zeker. De PvdA zou niet meer willen samenwerken met de VVD.

De raad (35 zetels) riep waarnemend burgemeester Joan Leemhuis-Stout (VVD) op het voortouw te nemen bij het doorbreken van de angstcultuur op het stadhuis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door geert ketelaar (geen) op
deze foto is van mij maar ik vind het wel goed

kijk ook eens

http://www.youtube.com/watch?v=6pfx5CiVFgo

Vacatures

Van onze partners