of 64120 LinkedIn

Raad Rotterdam wil maatregelen na ‘zomer van geweld’

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Reageer

De Rotterdamse gemeenteraad wil meer politie-inzet in wijken waar de afgelopen zomer geweldsincidenten plaatsvonden. De partijen zeggen zich zorgen te maken over het wapenbezit in de stad, vooral onder jongeren.

Rotterdamse begrippen

In een periode van zo’n drie weken tijd waren er deze zomer veertien vuurwapenincidenten in Rotterdam. Zo werden er verschillende woningen beschoten in Rotterdam-Zuid. Ook kwamen er drie jonge mannen om het leven bij steekincidenten. Een geweldsexplosie die zelfs voor Rotterdamse begrippen ongekend is, aldus de Rotterdamse PVV. De VVD en Leefbaar Rotterdam pleiten voor een hardere aanpak, zoals maximaal preventief fouilleren. Volgens het CDA moeten er meldpunten komen waar mensen terecht kunnen als ze zich zorgen maken over een jongere.

 

Geen trendbreuk

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt het geweld niet te willen bagatelliseren. 'Maar als je statistisch kijkt is er geen sprake van een trendbreuk', zei hij donderdag in de gemeenteraad. 'Er hebben niet meer schietincidenten plaatsgevonden dan gemiddeld over het afgelopen jaar. Maar met gemiddelden voer je geen veiligheidsbeleid.'

 

Surveillance

Aboutaleb liet eerder deze week in een brief aan de raad al weten maatregelen genomen te hebben in de wijk Beverwaard in Rotterdam-Zuid. Zo zijn er onder meer tijdelijke camera’s geplaatst en surveilleert de politie er extra. De gemeente werkt samen met bewoners, gebiedscommissie en professionals aan een actieplan om jeugdcriminaliteit in Beverwaard aan te pakken en wapenbezit te voorkomen. In oktober moet het plan klaar zijn. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners