of 64204 LinkedIn

Raad Rotterdam steunt tweede termijn Aboutaleb

Gemeente Rotterdam, fotograaf: Marc Nolte.
Gemeente Rotterdam, fotograaf: Marc Nolte.
Reageer

De herbenoeming van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam lijkt zo goed als zeker. De gemeenteraad van de havenstad besloot donderdagavond om de burgemeester aan te bevelen voor een nieuwe termijn van 6 jaar.

Dankbaarheid en vertrouwen
De voorgenomen herbenoeming van de 52-jarige Aboutaleb is doorgegeven aan de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Die stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken, waarna hij formeel wordt benoemd door koning Willem-Alexander. Volgens zijn woordvoerder heeft Aboutaleb tijdens de vergadering van de Rotterdamse raad 'met dankbaarheid' de aanbeveling aanvaard en ziet hij de procedure tot zijn herbenoeming 'met vertrouwen' tegemoet.

 

Eerste islamitische burgemeester
Aboutaleb werd vijf jaar geleden de eerste islamitische burgemeester van een grote stad in West-Europa. In Rotterdam volgde hij Ivo Opstelten (VVD) op, de huidige minister van Justitie. Daarvoor was Aboutaleb staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Balkenende IV en werkte hij in Amsterdam als wethouder van onderwijs, jeugd, werk en inkomen.

 

De huidige termijn van Aboutaleb loopt af op 5 januari 2015.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners