Advertentie

'Raad moet bezuinigen op vragen en moties'

Iedereen moet bezuinigen, ook de gemeente. Maar raadsleden stelden nog nooit zoveel vragen als de laatste jaren. Van burgemeester Aboutaleb mag het wat minder.

12 januari 2012

Niet alleen het gemeentelijk apparaat en dus de Rotterdammers moeten bezuinigen, ook de gemeenteraad zelf zou dat moeten doen. Dat zei burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam donderdag in zijn nieuwjaarstoespraak voor de gemeenteraad.

Meer vragen en moties
2011 was dan geen jaar van veel groeicijfers, maar wel voor de raadsleden. Die stelden vorig jaar 20 procent meer vragen aan het college ten opzichte van 2010. Ook steeg het aantal amendementen en wel met 33 procent. Het aantal moties vermeerderde in vergelijking met 2010 met 33 procent.

Onsje minder
Het aantal schriftelijke vragen steeg van 263 in 2010 naar 316 vorig jaar en het aantal moties nam toe van 264 in 2010 naar 365 in 2011 vorig jaar. 'U toont hiermee een enorme betrokkenheid bij het wel en wee van de stad en zijn inwoners. Maar mag het een onsje minder zijn, al was het maar omdat wij het werk met minder ambtenaren moeten doen', aldus Aboutaleb. Bij de gemeente Rotterdam moeten ruim 1000 ambtenaren vertrekken. Het beantwoorden van een vraag kost gemiddeld 1000 euro.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

m.berkelaar
Gezien de autoritaire wijze van besturen door het huidige college en de opeenstapeling van blunders door het huidige en vorige colleges lijkt een toename van vragen me logisch. Beter presteren, meneer Aboutaleb, dat is pas een echte bezuiniging.
Advertentie