Advertentie

'Raad Meerssen ongezien akkoord met nieuwe wethouders'

Informateur Mans denkt een afspraak te hebben met de gemeenteraad dat ze hoe dan ook akkoord gat met de benoeming van twee nieuwe wethouders van buiten Meerssen.

01 mei 2013

Jan Mans, informateur in Meerssen heeft aan de gemeenteraad gevraagd bij voorbaat in te stemmen met de voordracht van de nieuwe wethouders. Opvallend is dat dit ongezien moet want de namen van de wethouders zijn nog niet bekend.

Orde op zaken
Jan Mans is ingehuurd om orde op zaken te stellen in de gemeente waar politieke chaos heerst. Hij heeft twee weken de tijd gehad om twee nieuwe wethouders buiten Meerssen te vinden. Samen met de burgemeester heeft hij gesprekken gevoerd met kandidaten. Of het bekende namen uit Limburg zijn, wil hij niet kwijt, evenmin of er kandidaten zijn geweest die hebben bedankt voor het aanbod.


'Raad accepteert mijn keuze'

De vergadering vindt woensdagavond plaats, dan worden de twee nieuwe wethouders gepresenteerd. Mans wilde voor deze gebeurtenis geen commentaar geven maar hij liet eerder aan regionale omroep L1 weten er vanuit te gaan dat de raad unaniem akkoord gaat met de aanstelling van de twee wethouders. 'Formeel kan de raad niet akkoord gaan met de voordracht,’ zegt Jan Mans tegen L1. ‘maar feitelijk is de afspraak gemaakt dat ik de keuze zou maken en dat de raad die zou accepteren.’


Geen afspraak

Toch zijn niet alle raadsleden van deze afspraak op de hoogte. Raadslid Ingmar Wagenaar van PJD denkt dat het een kwestie van interpretatie is. 'We hebben Mans het vertrouwen gegeven dat hij met twee goede kandidaten zal komen, en daar ga ik ook van uit. Maar mocht er toch iets met een van de kandidaten zijn, dan zal ik daar toch ook tegen mogen zijn. Anders hoef je net zo goed geen gemeenteraad te hebben.'

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie