of 59925 LinkedIn

Raad Landsmeer zegt vertrouwen op in burgemeester

Een kleine meerderheid van de gemeenteraad van Landsmeer heeft het vertrouwen in burgemeester Astrid Nienhuis (VVD) opgezegd.
6 reacties

Met een nipte meerderheid heeft de gemeenteraad van Landsmeer (Noord-Holland) in de nacht van donderdag op vrijdag na urenlang beraad het vertrouwen opgezegd in burgemeester Astrid Nienhuis (VVD). Dit heeft een woordvoerster van de gemeente gemeld.

Conflict met wethouders
De raad nam met 8 tegen 6 stemmen een door de coalitiepartijen VVD en PvdA ingediende motie aan, waarin staat dat er geen vertrouwen is in het vermogen van Nienhuis om tot een oplossing te komen in een conflict dat is ontstaan tussen haarzelf en de beide wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins.
 
Bestuurscrisis

De bestuurscrisis in de kleine gemeente aan de noordelijke rand van Amsterdam duurt al geruime tijd. Bemiddelaars die trachtten de partijen met elkaar te verzoenen stelden vorige week dat hun pogingen daartoe waren gestrand en er geen uitzicht bestaat op herstel van een werkbare situatie. De burgemeester wordt in het conflict met de wethouders gesteund door de oppositie en een lid van coalitiepartij VVD. Ze beraadt zich op haar positie, aldus een woordvoerster.
 
Eerder bij OM 

Nienhuis werd vorig jaar benoemd tot burgemeester van Landsmeer. Daarvoor werkte ze als als officier van justitie en advocaat-generaal bij het Openbaar Ministerie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
De burgemeester sneuvelt omdat zij niet goed heeft ingeschat welke machtsverhoudingen er bestonden in Landsmeer. Als de inwoners het niet eens zijn met het raadsbesluit c.q. de beide machtswellustige wethouders niet meer pruimen, moeten zij dit niet alleen met een handtekeningtje laten zien. Stuur bezwaarschriften, ga in beroep, vraag de Kroon om vernietiging, spreek politici er vriendelijk maar dwingend op aan waarom zij er zo'n rotzooi van maken. Maak duidelijk dat je niet meer op VVD en PVDA zult stemmen, als zij niet snel, correct en respectvol, deze kwestie oplossen.
Door Sjoerd Visser op
De reactie van Kleibeuker zou zo voor Almelo kunnen gelden...waar enkele wethouders en velen in de coalitie ook niet echt hun best doen om met de vernieuwing mee te doen. De tegenwerking zorgde inmiddels al voor wantoestanden, een motie van Treurnis, een motie van wantrouwen, en voor een bestuurlijke uitspraak van een wethouder die hij erna heeft ontkent omdat men "per ongeluk" de microfoon uit had staan tijdens die uitspraak..."heel erg toevallig". Waardoor een onderneemster het dupe is van die wansmakelijke praktijk van die wethouder en zijn collega's. De coalitiepartijen hadden die uitspraak "ook niet gehoord". Het publiek wel...want die applaudiseerden luid...een heel weinig voorkomend verschijnsel in Almelo. Helaas BLIJFT die ONEERLIJKE misstand !!
Door Jacob op
Waar er twee vechten hebben er twee schuld.... De wethouders doen, buiten de Raad, om toezegingen, de Raad gaat morrend akkoord, de Burgemeester staat op haar achterste benen en.... de Burgemeester kan vertrekken....!?! Ik zou het niet meer dan logisch vinden als ook de wethouders zouden vertrekken.
Door Henk op
Bij dit soort conflicten past maar 1 oplossing: verkiezingen.
Door Kleibeuker op
Op het eerste gezicht denk je.. weer een VVD burgemeester.. wat voor een beerput wordt er weldra opengetrokken in Landsmeer.
Nader eigen onderzoek leert echter dat zij te maken heeft met twee ervaren wethouders die gewend zijn de gemeente op hun eigen manier te besturen en niet zaten te wachten op een echte "vernieuwer". Dit werpt een ander licht op de zaak.
Wethouders die langdurig op een vaste plek zitten kunnen eigenaardig gedrag gaan vertonen en zelfs veranderen in kleine dictatortjes die belust zijn op macht en roem.......
Daar past een nieuwe eend in de bijt niet bij.
Van mij krijgt deze VVD burgemeester de voordeel van de twijfel. Ze ziet er trouwens ook niet uit als een echte VVD kak burgemeester. Ze ziet er zelfs uit als een intelligente, integere vrouw.