of 59082 LinkedIn

Raad heeft genoeg van weifelende burgemeester Steenbergen

Het college van Steenbergen, in het midden burgemeester Saskia Bolten.
Het college van Steenbergen, in het midden burgemeester Saskia Bolten.
4 reacties

Eerst wilde ze weg als burgemeester, toen besloot ze toch te blijven, maar nu hoeft de gemeenteraad van Steenbergen burgemeester Saskia Bolten niet meer. 

Motie van wantrouwen
Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Steenbergen heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering ingestemd met een motie van wantrouwen tegen burgemeester Saskia Bolten (GroenLinks). Na de stemming verliet Bolten de raadsvergadering. Ze zei dat ze zich op haar positie zou beraden.

Technische storing
Bolten had aan het begin van de raadsvergadering nog gezegd dat ze wilde aanblijven als burgemeester. Eerder deze week was een conceptbrief van de burgemeester door een technische storing bij de media terechtgekomen. Daarin stond dat ze haar ontslag zou indienen, omdat het door de bestuurlijke cultuur in Steenbergen onmogelijk was haar werk naar behoren te doen. Ze zei tijdens de raadsvergadering dat ze nog een andere optie had en dat was doorgaan met het verbeterproces. De burgemeester stelde dat ze voor de tweede optie kiest en dat ze hoopt dat ze daarvoor voldoende steun krijgt van ambtenaren, gemeenteraad en college van B en W.

Onwerkbare situatie
Bolten liet weten dat haar besluit om aan te blijven mede is ingegeven door de steun vanuit de bevolking die ze heeft gekregen, nadat haar conceptbrief over een mogelijk ontslag was uitgelekt. De meeste fracties in de gemeenteraad lieten echter duidelijk weten dat de burgemeester de eer beter aan zichzelf kon houden. Zo stelde D66 dat door het uitlekken van de conceptbrief over het ontslag te veel commotie is ontstaan. Die partij diende samen met onder meer de VVD, Steenbergen Anders en het CDA een motie van wantrouwen in tegen Bolten. Die partijen menen dat ,,er een diep wantrouwen leeft bij de burgemeester jegens de gemeenteraad, de wethouders en ambtelijke organisatie. Daardoor zou een onwerkbare situatie zijn ontstaan. De motie van wantrouwen kreeg de steun van 14 raadsleden. Drie raadsleden stemden tegen de motie.

Weinig kans om te ontwikkelen
De PvdA stelde dat de gemeente Steenbergen Bolten te weinig kans heeft gegeven om zich te ontwikkelen. Zeker omdat ze nooit eerder burgemeester is geweest, Wat de PvdA en de lokale lijst Ger de Neve betreft, had de burgemeester mogen blijven.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Liever een man als burgemeester op
Als een burgemeester zegt dat ze het beu is dat er met haar wordt gesold, is er iets vreselijk mis met die burgemeester.
Het is in de slachtofferrol kruipen en dat ondermijnt het gezag van het bestuurlijke apparaat, wat daar ook aan mankeren moge.
Het is nu, dankzij haar falen als leider en domme emotionele brief, de inwoners tegen de wethouders en de raad.

Burgemeester Noordergraaf, die in Soest ten onrechte werd weggestuurd, heeft zich nooit beklaagd over het college en de raad en was zelf zo wijs om te vertrekken, zonder het bestuur in opspraak te brengen en een volksopstand te veroorzaken.

Stel een man aan met een rechtse achtergrond die het onderscheid heeft tussen roddelen en waarheid spreken (dat heeft een GroenLinks-mens niet!) en het probleem is opgelost.


Door henk van tol op
Goed dat haar vader Pé (oud burgemeester Schipluiden en Alkemade) dit niet meer mee hoeft te maken
Door Liever een man als burgemeester op
Als vrouw zeg ik: waarom bepaalde ambten sowieso niet overlaten aan mannen?
De praktijk wijst uit dat vrouwen vaak meer bezig zijn om te bewijzen dat ze beter zijn dan mannen, dan met de inhoud. Ook worden vrouwen niet zelden vals als er iets niet naar hun zin gaat. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk.
Thatcher was in de politiek één van de weinige uitzonderingen.

Ik weet dat het een doodzonde is om dit te zeggen in progressief Nederland en in de feministische EUssr, maar als een vrouw het zelf zegt, kan er, lijkt me, moeilijk geklaagd worden over discriminatie of seksisme. Straks moet er zeker ook nog een vrouwenquotum komen onder burgemeesters?
Door Gerben op
Met haar gedraai toont Bolten aan dat ze ongeschikt is voor het burgemeestersambt. Heel verstandig dat de Raad haar nu zelf heeft weg gestuurd. De gemeente heeft behoefte aan stabiele bestuurders.