Advertentie

PVV wil referendum over superprovincie

De PVV vindt de bestuurlijke verandering van de superprovincie zo ingrijpend, dat eerst de bevolking zich in een referendum er over moet uitlaten.

20 december 2012

De PVV in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland vindt dat de inwoners zich in een referendum moeten uitspreken of de drie provincies moeten fuseren.

Maart 2015
De fracties hebben daarover vragen gesteld aan de colleges van Gedeputeerde Staten, zo hebben ze donderdag bekendgemaakt. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil dat de drie provincies uiterlijk in maart 2015 zijn gefuseerd. De PVV vindt deze bestuurlijke verandering zo ingrijpend, dat eerst de bevolking zich er over moet uitlaten.

Superprovincie 

Noord-Holland heeft eerder aangegeven onder voorwaarden akkoord te gaan met een superprovincie.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wout Jansen / Partijleider InwonersPartij Lelystad
Geef de inwoners een stem. Met een referendum weet je of de bestuurlijke herindeling/fusie op draagvlak kan rekenen. Past ook bij deze grootste ingreep in bestuurlijk Nederland.
K / landloper
Ben ik het wel mee eens, alleen ben ik bang dat al zou de burger dit massaal ' afkeuren ' dit weinig betekenis zal hebben op het voorgenomen besluit..

En laten wij wel wezen, Nederlanders zijn enorm goed in het mopperen, maar enige daadkracht om het ongenoegen om te zetten in een vorm die bv in Frankrijk nog wel eens voorkomt, In grote getalen de straat op gaan, waarlijk eens Burgelijke Ongehoorzaamheid ten toon spreiden. Niet alleen maar het gebruikelijke gemopper, (ik heb een hekel aan dat andere woord) maar nu eens echt richting Den Haag optrekken, en desnoods de zaak maar eens goed platleggen in de zin van stakingen die onze Overheid eens goed kan merken.
Henk / provincieambtenaar
Het is wel zo dat de provinciale taken steeds meer zijn verplaatst naar andere overheden en RUD's. Ik noem de jeugdzorg, muskusrattenbestrijding, milieutaken op het gebied van vergunningverlening en handhaving, watertaken. De provincies zijn hierdoor verzwakt geworden.
Advertentie