of 59345 LinkedIn

PVV wil hoofddoekjes verbieden gesubsidieerde instellingen

De PVV wil het dragen van hoofddoekjes verbieden bij alle instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen.
21 reacties
De PVV wil het dragen van hoofddoekjes verbieden bij alle instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen.
Grootste partij
Dat wordt als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt een belangrijke inzet bij collegeonderhandelingen in Den Haag en Almere, de twee steden waar zijn partij woensdag meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stelde dit donderdagavond in het RTL Nieuws. Volgens veel peilingen maakt de PVV een grote kans om in beide steden de grootste partij te worden.

Wel keppel en kruis
Eerder pleitten de lijsttrekkers van de PVV in beide steden al voor het afschaffen van hoofddoekjes in alle openbare gebouwen. Het verbod zou overigens niet gelden voor andere zichtbare religieuze symbolen als keppeltjes of kruisjes. 'Die horen bij de Nederlandse cultuur', aldus Wilders.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door RWindt (machteloze burger) op
Reactie op "ikke" en Menno.

Ligt het meer aan niet willen begrijpen?
Geen inhoudelijke reactie helaas ook in beide gevallen.
Aan alleen kreten heeft in elk geval niemand iets.

Reacties zijn erg lang, omdat er te weinig debat ontstaat en je het niet kunt opsplitsen en omdat ik het ontzettend verontrustend vind hoe het ongewone (aparte status van bepaalde bevolkingsgroepen tegen Nederlandse kernwaarden in) door bewuste of onbewuste manipulatie als gewoon in teveel hoofden is gaan vastzitten.
Dit meer en meer een splijtzwam in onze samenleving gaat vormen, omdat je zwart-wit kampen steeds scherper krijgt.

Je kunt je ogen sluiten voor de "polsslag van de samenleving". Die vertoont steeds meer reden tot ongerustheid na 40 jaar wegkijken en nog steeds bij politieke partijen!

Ik vrees dat dit voor "ikke" ook geen begrijpelijk Nederlands is en geneuzel voor Menno. Reactie dit keer kort genoeg neem ik aan.
Door K op
Heel goed R Windt.
Dat is precies de kern van de zaak.
Door RWindt (machteloze burger) op
Carola • ambtenaar • 01.03.10 13:11

Dat geldt ook voor tulbanden, mutsen en petten etc. Die belemmeren je ook niet in funktie. Dan moet je die ook zondermeer toestaan. Het gaat om gelijke behandeling ongeacht levensovertuiging. Dat past in een pluriform en seculier land.

Je kunt niet weigeren door een agente met een hoofddoek aangesproken te worden.
Of bij de douane op Schiphol. Of in een rechtzaal als de rechter een hoofddoek draagt.
Je wordt (ongewenst) geconfronteerd voortdurend met die ene levensovertuiging die niets met de funktie van doen heeft.
Dat doen zelfs leden van de cultuurbepalende religie hier niet.
Hoe respectvol is het dan dat een nieuwe religie hier dat wel massaal doet?
De samenleving moet zich wel weer aanpassen aan deze vrouwen, als zij ergens niet mee willen worden geconfronteerd.
Hoe logisch is dat?
Door Rampant (trl) op
Puntmutsen vormen geen probleem bij de communicatie, vormen geen gevaar bij de uitoefening van de functie en iedereen weet dat de fascist niet hiermee aangeeft dat de instelling de KKK aanhangt en dat het een privékwestie is.
Door K op
@RWindt, kort en krachtig komt beter aan dan ellenlange verhalen.

Btw in Turkije mogen de vrouwen in openbare gebouwen ook geen hoofddoekjes dragen dus wat is er zo erg als hierover gesproken wordt in Nederland?
Door Carola (ambtenaar) op
Zit helemaal niet te wachten op wat voor religieuze uiting dan ook. Of dat nu in de publieke sector is of niet. Voel me ook totaal niet deel uitmaken van een christelijke dan wel joodse culturele achtergrond. Mijn familie is al generaties geloofsvrij. Echter, het dragen van een hoofddoekje valt gewoon onder ieders vrijheid zich te uiten. Het is nogal aanmatigend om te denken dat je het recht hebt om een ander te verbieden zich zo te kleden. Hoofddoekjes vormen geen probleem bij de communicatie, vormen geen gevaar bij de uitoefening van de functie en iedereen weet dat de moslima niet hiermee aangeeft dat de instelling de Koran aanhangt en dat het een privékwestie is.
Door Plafond (pm) op
Pvda en D66 kunnen een lesje scheiding kerk en staat gebruiken; met hoofddoekjes in overheidsdienst intimideer je de burger.
Wilders heeft gelijk.
Door menno (burger) op
@RWindt

Hou t wat korter svp. Al dat geneuzel. T kan mij niet boeien. Heb altijd al moeite met preken gehad,
Door Willem Kamps (AS) op
Hoewel ik geen voorstander ben van hoofddoekjes (vrouwonvriendelijk, alsof elke man de hele dag op elke vrouw loopt te geilen) is het natuurlijk een kulargument om te zeggen dat keppeltjes en kruisjes tot de Nederlandse cultuur behoren. Naar ik meen komen deze attributen uit dezelfde contreien als de doekjes, alleen zijn ze wat eerder in onze geschiedenis opgedoken, overigens ook niet zonder slag of stoot. Cultuur verandert dus in de loop der jaren, heren Fritsma, Wilders, Madlener en hoe jullie allemaal mogen heten. Presenteer nou eens een issue waar de mensen echt iets aan hebben. Klaarblijkelijk komen jullie echt niet verder dan het profiteren van onderbuikgevoelens. Het is allemaal zó inhoudsloos.
Door Ikke (Lezer Binnenlands Bestuur) op
@ RWindt • meelevende burger

Zou u uw reacties in het vervolg in begrijpelijk Nederlands en in korte bewoordingen willen houden. Ik moet nu steeds zo'n eind scrollen om voorbij uw extreem uitgebreide retoriek te geraken.