of 60775 LinkedIn

PVV wil burgerinitiatief over superprovincie

Nu een referendum niet mogelijk blijkt, wil de PVV een burgerinitiatief over de vorming van een superprovincie van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.
Reageer

De PVV in Noord-Holland vindt dat er een burgerinitiatief moet komen om te peilen of inwoners van Noord-Holland voor een fusie met Utrecht en Flevoland zijn. Volgens fractievoorzitter Dannij van der Sluijs moeten Noord-Hollanders hun mening kunnen geven over zo'n belangrijke kwestie.

Referendum niet mogelijk
Eerder pleitte de PVV al voor een raadgevend referendum, maar volgens Gedeputeerde Staten is dat volgens de Noord-Hollandse referendumverordening niet mogelijk. Wel kan een burgerinitiatief een peiling mogelijk maken, maar dan zijn er wel 50.000 handtekeningen nodig van burgers.

Verordening moet aangepast
Volgens Van der Sluijs is dat aantal niet haalbaar. Hij wil daarom dat er minder handtekeningen nodig zijn en dat de provinciale referendumverordening wordt aangepast. De PVV wil die kwestie aankaarten als minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) op 4 februari met Provinciale Staten komt praten over de fusieplannen van de drie provincies.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.