of 59345 LinkedIn

PVV stevig op kop in Almere

Raymond de Roon, PVV-lijsttrekker Almere
Raymond de Roon, PVV-lijsttrekker Almere
2 reacties
PVV wordt veruit de grootste partij in Almere. De partij wint tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 30 procent van de stemmen, de PvdA sleept 20 procent van de stemmen in de wacht en wordt de tweede partij.

Ontevreden
Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerde peiling van TNS NIPO in opdracht van de Volkskrant en de Universiteit van Amsterdam. Volgens TNS NIPO-onderzoek Peter Kanne stemt 84 procent van de Almeerse PVV-stemmers uit ontevredenheid met het huidige kabinetsbeleid. De PvdA kan volgens hem nog stemmen winnen als gevolg van de val van het kabinet. Hij verwacht dat de PvdA in Almere de komende tijd kan profiteren van de landelijke gebeurtenissen. Dat zou ten koste gaan van het CDA.

 

Online
TNS NIPO voerde de peiling uit in de periode van 3 tot 17 februari, dus voor de val van het kabinet. In totaal werden vijfhonderd Almeerders geënquêteerd. Het merendeel vulde de enquête online in, op straat werden 112 mensen geïnterviewd.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door e.doeve op
Singapore is een stadstaat. Daar kun je dus met recht combineren, wat in Nederlandse gemeenten zo krampachtig net niet kan worden vermeden. Helaas. Aan alle politici de volgende algemene oproep: bent u landelijk? Blijf dat dan en maak geen bar(re)mixjes. Bent u lokaal? Geef uw landelijke collega dan de boodschap zijn of haar eigen leest te bekloppen. Almere of Lelystad of Vroomshoop is niet Nederland !
Door RWindt (machteloze burger) op
Volgens onderzoek wint Verdonk en de VVD in Gemeenten waar de PVV niet meedoet.
Zou mij niks verbazen dat in de buurstad Lelystad Verdonk het aardig gaat doen.

CDA ministers hebben op ethische kwesties en rookverbod geen goede indruk achter gelaten. Betuttelend. Tja en verder maak je met noodzakelijke, maar onpupulaire ingrepen jezelf ook niet populair. Daar spint de PvdA garen bij, nu die uit het kabinet zijn gestapt.
De vertrekkende ministers hebben alle tijd campagne te voeren.

Maar goed, het CDA zal moeten benadrukken dat het logischer is een ervaren premier, juist in deze nationaal- en internationaal problematisch tijd, op zijn post te laten. Hij is een wandelende archiefkast op alle terreinen en kent de weg en de spraak als geen ander. Daarnaast een werkpaard en kennelijk een ijzersterke gezondheid. Je ziet mensen in dat soort funkties ouder worden in relatief korte tijd.

Vraag mij af of de tijdsgeest van "gauw uitgekeken zijn op dingen" een wat langer zittende premier ook onder het kopje "nieuw bankstel" doet vallen.

Agnes Kant, die bij de laatste twee grote interviews op tv een andere wat voor haar onnatuurlijke houding had (krampachtig rustig blijvend en keep smiling, a la Pechtold, in blouse en colbert) kwam met de term "draaideurpremier". Het eerste deel heeft asociaties met criminelen, dus we zitten weer op "niveau" in het debat!

Ook zou het CDA benadrukken kunnen dat Balkenende het met de analyse van Fortuyn eens was, alleen niet met diens oplossingen. Behalve een quota t.a.v. immigratie zou ik niet weten welke oplossingen van Fortuyn Balkenende niet zag zitten. Tevens benadrukken dat Bos het CDA begint uit te dagen om PVV uit te sluiten, maar dat Balkenende dat destijds ook niet gedaan heeft richting Fortuyn bij Melkert. CDA blijft consistent. Een rode draad bij de premier.

CDA en CU kunnen in de komende maanden naar de volksvertegenwoordiging wijzen als het thema verantwoordelijkheid in de strijd gegooid wordt. De bal ligt nu daar tenslotte. Wat doen zij op dat punt nu voor het landsbelang?