of 63966 LinkedIn

PVV-Statenlid Noord-Brabant stapt op

Het Brabantse Statenlid Jan Kerkhoff gaat de komende twee maanden als eenmansfractie verder en wil zich na de verkiezingen gaan inzetten voor 50PLUS
7 reacties

Het Brabantse Statenlid Jan Kerkhoff is vrijdag uit de PVV-fractie gestapt. Hij zegt dat zijn vertrek het resultaat is van van een proces dat is begonnen met de omstreden uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen. Hij heeft zich verder gestoord aan de contacten van de PVV met Le Pen in Frankrijk en Filip Dewinter in België en het pleidooi om alle moskeeën te sluiten.

50PLUS

Kerkhoff gaat de komende twee maanden als eenmansfractie verder en wil zich na de verkiezingen gaan inzetten voor 50PLUS. De Brabantse PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem reageerde vrijdag verrast omdat hij de argumenten niet eerder heeft gehoord. Hij denkt dat Kerkhoff is opgestapt omdat hem een onverkiesbare plek is aangeboden voor de komende verkiezingen, een plek die hij heeft geweigerd.


Derde
Kerkhoff is het derde PVV-Statenlid dat binnen korte tijd zijn fractie verlaat. Afgelopen weken namen respectievelijk de Groningse en Gelderse Statenleden Matthijs Jansen en Marc van Kampen dezelfde stap. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Recht door Zee (toonzetter) op
De bange twijfelradicalen kunnen een eigen partij beginnen, PVV-light.
Door Jan op
Het is te hopen dat de PVV veel zetels haalt, want des te meer fractieleden kunnen dan opstappen en andere fracties gaan versterken.
Door de de op
No problem,zolang er pvv'ers verkiesbaar zijn stem ik op ze.
Door Henk (kiezer) op
De reactie van Rommel zegt ruim voldoende, niets aan toe te voegen!
Door pvv vrijwilliger op
De lijst is bekend Jan Kerkhoff is eruit
Hattem/van der Kammen/ Frijters/ Kardol en van den Berg
in de top van de lijst. Nieuwkomers zijn Jake Owen Raats nu nog raaddslid in Etten Leur en dhr. Jan Pijnenburg
Door Rommel op
Vorige maand stapte een PvdA-statenlid in Utrecht (in 2011 nog lijsttrekker) op onder opzegging van zijn lidmaatschap. Niets over gelezen in dit blad noch op de BBwebsite
Door Je suis Le Pen op
Ik heb me geen moment gestoord aan de minder, minder uitspraken want ze zijn niet gedaan, anders had het me ook niet gestoord.

De Stasimentaliteit van aangiftegekkies stoort me evenmin.