Advertentie

PVV richt pijlen op borduurclub

De Almeerse borduurclub ‘Steek voor steek’ is niet bang voor de PVV.  Het multiculturele handwerkproject is het onderwerp van de allereerste raadsvragen van de Partij voor de Vrijheid aan het college in Almere.

30 maart 2010
Niet geïntimideerd
De PVV vindt  het onwenselijk dat belastinggeld wordt gegeven aan een multicultureel hobbyproject waaraan slechts twintig inwoners van Almere deelnemen en stelt vragen over de gemeentelijke subsidie, aldus de website van omroep Flevoland. Ans Kits van Stichting Multiculturele ontmoetingsprojecten voelt zich niet geïntimideerd door de kritiek: ‘Prachtig toch, die aandacht! Normaal zijn we niet interessant genoeg, maar nu krijgen we gelukkig de publiciteit.’

 

1450 euro
Bang voor het voortbestaan van het borduurclubje is Ans geenszins: ‘We kregen eenmalig 1450 euro van de gemeente, daar is 900 euro van besteed aan de huur van ons onderkomen en de rest aan materialen. Inmiddels mogen we gratis gebruik maken van de accommodatie als we het schoonmaken, dus afhankelijk van de gemeente zijn we niet meer.’

Stemmen
Ans benadrukt dat de subsidie niet verspild is: ‘Dankzij deze borduurclub zijn er al zes deelneemsters naar een inburgeringscursus gegaan. We hebben de vrouwen met een Nederlands paspoort laten zien hoe je moet stemmen, en die hebben dat voor het eerst in hun leven gedaan. Verder zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen autochtone en allochtone vrouwen, het is echt een groot succes. Nee, ook zonder dat bedrag van de gemeente gaat de handwerkclub gewoon door.’

De PVV-fractie Almere was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties: 25

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / Adviseur Publieke sector
Wat is het toch een miezerig clubje, die PVV. En wat vallen ze enorm tegen als ze wat stemmers hebben gekregen. Ik had verwacht dat de PVV nu eens volslagen vernieuwend de coalitiebesprekingen had opgepakt, maar helaas. Het blijkt gewoon meer van hetzelfde te zijn en ook nog eens kleinzielig, blijkt nu. Jammer. Ook maar weer opdoeken dus.
Pieter / beleidsmedewerker jeugd
Wie heeft hier een steek los?
Criticus - NL
Ik ben zeer gelukkig dat de PVV in Almere nu al op hoofdlijnen gaat sturen...
J van Epskeuten
lekker belangrijk allemaal!
Frans
De tijd die de dure raadsleden van de PVV besteden aan dit onderwerp(je) kost een veelvoud van de € 1.450 subsidie. Tel uit je winst en trek je conclusie.
j / geen
Het word tijd dat deze groep eens uit de politiek word gezet.
Ze zijn ook afhankelijk van gelden uit de gemeenschap.
Dus ze moeten genegeerd worden de partij van WILDERS. En laat WILDERS eens zijn eigen roots bekijken en waar van oorsprong van dan komt.
Kees / Inspecteur
Gaat de PVV nu het zwarte garen uitvinden?
Hoop dat de beantwoording wel een beetje steekhoudend is.
Carola
Die partij maakt zich weer eens onsterfelijk belachelijk. Je druk maken om zoiets slaat toch totaal nergens op. Zitten ze soms met bloeddoorlopen ogen 's nachts alles uit te pluizen, hysterisch op jacht naar iedere eurocent die iets met allochtonen te maken heeft? Voor dit soort obsessies zijn toch therapiën? Wat een trieste club, wat een zielige mannetjes en wat een totaal gebrek aan eigen ideeën en visie. Treurig.
Kritikus / Geen Hagenees
Voorspelbare reacties allemaal.

Maar de principiële vraag blijft toch: Waarom moet er gemeenschapsgeld in een hobbyclub worden gestoken?
E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
Ik heb even hartelijk gelachen om dit trieste PVV-gedoe.
Het lijkt erop dat er aan de PVV-fractie een steekje los zit. Wees dan écht politiek'' en stel voor te gaan bezuinigen op alle subsidies van minder dan 9pak 'm beet) € 2000, want geen enkele gemeente, ook Almere niet, ontkomt an de bezuinigingen die "Den Haag" gaat opleggen. En kijkend naar het bedrag dat de borduurclub gekregen heeft, schat ik zo dat het hier om een incidentele subsidie gaat.
Triest, die PVV.
Menno / beileidsmedewerker
Principiele vraag blijft ook: wil een partij zich met dit soort marginale zaken bezig houden. En zo ja, richten ze zich dan op ad hoc dingetjes of op het het subsidiebeleid in zijn volle omvang. Wat een waardeloze partij. Een echte verspilling van gemeenschapsgeld
marvasaiel
@ les paul: volgens mij steekt vrijwel iedere gemeente een flinke dot subsidie in de lokale voetbalclub. Dus waarom dan niet in een borduurclub, streetdanceschool of koor?
Verder lijkt het me inderdaad duidelijk dat de PVV in Almere nu al de draad kwijt is.
hans wieser / senior project/programmamanager
de PVV is vanaf het begin van God los.... Verbieden zeker niet doen, maar bestrijden met argumenten in begrijpelijk Nederlands. Immers de Bokito's en Kelly's die op deze partij hebben gestemd snappen het anders echt niet!!!!!!
Leo / beleidsmedewerker
Er zit duidelijk een steekje los aan de PVV!!
HJ
Heeft iemand al eens uitgerekend wat het ge-hobby van de PVV aan belastinggeld (beveiliging) heeft gekost?
dirk
heerlijk - er is geen beter cabaret !!
Leo / beleidsmedewerker
Nu snap ik het. Het is een 1 april grap van de PVV. Tot nu toe heb ik geen PVV´er op humor kunnen betrappen, behalve dan op misplaatste. Maar dit is wel een sterke.
frans / ambtenaar
Gesubsidieerd borduren, knettergek..
Melle / Uitgever
Tijd voor een prikactie?
R. Windt / onbetaalde "gezond verstand bevorderaar"
In het buurthuis in onze wijk kan ieder clubje een tijdstip afspreken en de huur kost heel weinig en is te delen met de deelnemers . Materiaal meenemen of een winkel in dat spul vragen dit te sponseren of zo. Of de Moskee of een kerk. Verder in tweedehandswinkels kijken. Of je dit nou kan vergelijken met een voetbalclub? Het kost niet veel en het bleek eenmalig te zijn, omdat men toch een gratis plek heeft gevonden.
Ieder clubje eigen onderdak is ook niet altijd nodig.
Kernpunt is dat het automatisme om geheel te leunen op gemeenschapsgeld, als het gaat om gezellig tijdverdrijf voor specifieke groepen, doorbroken wordt.
In andere situaties ook wel nodig, nu de gouden tijden van sociale voorzieningen niet meer op te brengen zijn door het werkende deel van de bevolking.
De wal keert het schip nu, ook zonder PVV.
Morsnova / commentator
Ik vind de PVV ook een ebject gezelschap, mar dat neemt niet weg, dat achter hun vragen, hoe kinderachtig wellicht ook, wel een principieel kantje zit.

Het is inderdaad zot, dat dat allerlei hobbyclubjes van gemeenschapsgeld leven. Ik vind het prima als dergelijke intiatieven in buurthuizen terecht kunnen - en daarmee subsidieer je ook -, maar laten ze hun materialen e.d. zelf regelen, al of niet gesponsord door een textielbedrijf.

Het gaat wel ver als elk clubje van aan paar mensen een subsicie krijgen.
Cees / beleidsmedewerker
Zelfs de beste breister laat wel eens een steekje vallen. Niets menselijks is de PVV dus vreemd. En je moet toch ergens aan een draadje beginnen te trekken om bij de hoofdpunten van je beleid uit te komen, toch?
sbatou / ??
Wilders zal er anders overna denken als hij meekomt breien heeft hij iets nuttigs te doen en ook goed voor de stress.ik ben ook van marokaans afkomst en een van de vrouwen die bij deze club iedere woensdag komt.
Cengiz
Een borduurclub is niet marginaal zoals hierboven iemand roept. Verenigingsleven (overal in Nederland) heeft een uiteindelijke doel).

De vrouwen (nu 20 en misschien komende jaren 100 ?) kunnen op deze manier deelnemen aan de maatschappij. Sommige vrouwen volgen nu een inburgeringscursus, iets wat misschien anders niet was gebeurt. Als we keihard roepen dat deze mensen moeten participeren, dan moeten we niet zeiken als ze ergens beginnen (of bedoelen we iets anders terwijl we zeggen dat ze moeten participeren).

PVV laat op deze manier zien dat ze altijd zullen kankeren over Moslims, alle mogelijkheden worden aangepakt. Ik nodig ze uit om ook te kankeren over burgerinitiatief om TBS op te leggen aan niet meewerkende daders (man verkracht 7-jarig meisje maar krijgt geen TBS omdat ie medewerking weigert). Dan wordt ie even lastig want kennelijk is de dader hier geen Marokkaan of Turk. Schande !!!!

PVV is een fasitische partij die op stemmen teert van onfatsoenlijke en soms zelfs domme mensen.
R. Windt / onbetaalde "gezond verstand bevorderaar"
Onwenselijkheden op het ene terrein is geen alibi voor ongewenst mechanisme op ander terrein, omdat het prettig is als iemand anders dan jezelf betaalt voor eigen belangen/genoegens.
Als we het hebben over inburgeren moet daar motivatie voor aan ten grondslag liggen.
Wat betekent dat Nederlands paspoort?
Dat geldt voor alle nieuwe Nederlanders.
Niet specifiek Moslims. Is 5000 tot 8000, of zelfs meer per persoon te rechtvaardigen?
Hoeveel keer dat bedrag in een familie?
De overheid/samenleving moet trekken en sjorren vaak ook nog om mensen over die streep te trekken.
Men had in in veel eerder stadium de integratie stevig moeten aanpakken. Dan was de PVV er niet gekomen en had deze borduurclub geen rol voor integratie (!) en dus grond voor subsidietoekenning gehad. Moeten dit type lapmiddelen een immens onderliggend probleem versluieren?
PVV is gevolg, geen oorzaak. Het hiaat dat Fortuyn na diens moord achterliet zal altijd opgevuld worden door de een of de ander, tot de doorgeschoten gevolgen van belabberd integratiebeleid is genormaliseerd. Zelfs nu met de aankomende verkiezingen focussen partijen maar liever op keuzes t.a.v. in balans brengen van huishoudboekje Nederlandse staat. Weinig veranderd sinds 2002.
Advertentie