of 58952 LinkedIn

PVV richt pijlen op borduurclub

Ans Kits voor een geborduurd wandkleed van 'Steek voor steek'
Ans Kits voor een geborduurd wandkleed van 'Steek voor steek'
25 reacties
De Almeerse borduurclub ‘Steek voor steek’ is niet bang voor de PVV.  Het multiculturele handwerkproject is het onderwerp van de allereerste raadsvragen van de Partij voor de Vrijheid aan het college in Almere.
Niet geïntimideerd
De PVV vindt  het onwenselijk dat belastinggeld wordt gegeven aan een multicultureel hobbyproject waaraan slechts twintig inwoners van Almere deelnemen en stelt vragen over de gemeentelijke subsidie, aldus de website van omroep Flevoland. Ans Kits van Stichting Multiculturele ontmoetingsprojecten voelt zich niet geïntimideerd door de kritiek: ‘Prachtig toch, die aandacht! Normaal zijn we niet interessant genoeg, maar nu krijgen we gelukkig de publiciteit.’

 

1450 euro
Bang voor het voortbestaan van het borduurclubje is Ans geenszins: ‘We kregen eenmalig 1450 euro van de gemeente, daar is 900 euro van besteed aan de huur van ons onderkomen en de rest aan materialen. Inmiddels mogen we gratis gebruik maken van de accommodatie als we het schoonmaken, dus afhankelijk van de gemeente zijn we niet meer.’

Stemmen
Ans benadrukt dat de subsidie niet verspild is: ‘Dankzij deze borduurclub zijn er al zes deelneemsters naar een inburgeringscursus gegaan. We hebben de vrouwen met een Nederlands paspoort laten zien hoe je moet stemmen, en die hebben dat voor het eerst in hun leven gedaan. Verder zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen autochtone en allochtone vrouwen, het is echt een groot succes. Nee, ook zonder dat bedrag van de gemeente gaat de handwerkclub gewoon door.’

De PVV-fractie Almere was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pieter Janssen (adviseur MO) op
Wie heeft hier een steek los?
Door Hans Oldenhof (Criticus) op
Wat is het toch een miezerig clubje, die PVV. En wat vallen ze enorm tegen als ze wat stemmers hebben gekregen. Ik had verwacht dat de PVV nu eens volslagen vernieuwend de coalitiebesprekingen had opgepakt, maar helaas. Het blijkt gewoon meer van hetzelfde te zijn en ook nog eens kleinzielig, blijkt nu. Jammer. Ook maar weer opdoeken dus.
Door rwindt (machteloze burger) op
Onwenselijkheden op het ene terrein is geen alibi voor ongewenst mechanisme op ander terrein, omdat het prettig is als iemand anders dan jezelf betaalt voor eigen belangen/genoegens.
Als we het hebben over inburgeren moet daar motivatie voor aan ten grondslag liggen.
Wat betekent dat Nederlands paspoort?
Dat geldt voor alle nieuwe Nederlanders.
Niet specifiek Moslims. Is 5000 tot 8000, of zelfs meer per persoon te rechtvaardigen?
Hoeveel keer dat bedrag in een familie?
De overheid/samenleving moet trekken en sjorren vaak ook nog om mensen over die streep te trekken.
Men had in in veel eerder stadium de integratie stevig moeten aanpakken. Dan was de PVV er niet gekomen en had deze borduurclub geen rol voor integratie (!) en dus grond voor subsidietoekenning gehad. Moeten dit type lapmiddelen een immens onderliggend probleem versluieren?
PVV is gevolg, geen oorzaak. Het hiaat dat Fortuyn na diens moord achterliet zal altijd opgevuld worden door de een of de ander, tot de doorgeschoten gevolgen van belabberd integratiebeleid is genormaliseerd. Zelfs nu met de aankomende verkiezingen focussen partijen maar liever op keuzes t.a.v. in balans brengen van huishoudboekje Nederlandse staat. Weinig veranderd sinds 2002.
Door Cengiz op
Een borduurclub is niet marginaal zoals hierboven iemand roept. Verenigingsleven (overal in Nederland) heeft een uiteindelijke doel).

De vrouwen (nu 20 en misschien komende jaren 100 ?) kunnen op deze manier deelnemen aan de maatschappij. Sommige vrouwen volgen nu een inburgeringscursus, iets wat misschien anders niet was gebeurt. Als we keihard roepen dat deze mensen moeten participeren, dan moeten we niet zeiken als ze ergens beginnen (of bedoelen we iets anders terwijl we zeggen dat ze moeten participeren).

PVV laat op deze manier zien dat ze altijd zullen kankeren over Moslims, alle mogelijkheden worden aangepakt. Ik nodig ze uit om ook te kankeren over burgerinitiatief om TBS op te leggen aan niet meewerkende daders (man verkracht 7-jarig meisje maar krijgt geen TBS omdat ie medewerking weigert). Dan wordt ie even lastig want kennelijk is de dader hier geen Marokkaan of Turk. Schande !!!!

PVV is een fasitische partij die op stemmen teert van onfatsoenlijke en soms zelfs domme mensen.
Door sbatou (??) op
Wilders zal er anders overna denken als hij meekomt breien heeft hij iets nuttigs te doen en ook goed voor de stress.ik ben ook van marokaans afkomst en een van de vrouwen die bij deze club iedere woensdag komt.
Door cees (ambtenaar) op
Zelfs de beste breister laat wel eens een steekje vallen. Niets menselijks is de PVV dus vreemd. En je moet toch ergens aan een draadje beginnen te trekken om bij de hoofdpunten van je beleid uit te komen, toch?
Door Morsnova op
Ik vind de PVV ook een ebject gezelschap, mar dat neemt niet weg, dat achter hun vragen, hoe kinderachtig wellicht ook, wel een principieel kantje zit.

Het is inderdaad zot, dat dat allerlei hobbyclubjes van gemeenschapsgeld leven. Ik vind het prima als dergelijke intiatieven in buurthuizen terecht kunnen - en daarmee subsidieer je ook -, maar laten ze hun materialen e.d. zelf regelen, al of niet gesponsord door een textielbedrijf.

Het gaat wel ver als elk clubje van aan paar mensen een subsicie krijgen.
Door rwindt (machteloze burger) op
In het buurthuis in onze wijk kan ieder clubje een tijdstip afspreken en de huur kost heel weinig en is te delen met de deelnemers . Materiaal meenemen of een winkel in dat spul vragen dit te sponseren of zo. Of de Moskee of een kerk. Verder in tweedehandswinkels kijken. Of je dit nou kan vergelijken met een voetbalclub? Het kost niet veel en het bleek eenmalig te zijn, omdat men toch een gratis plek heeft gevonden.
Ieder clubje eigen onderdak is ook niet altijd nodig.
Kernpunt is dat het automatisme om geheel te leunen op gemeenschapsgeld, als het gaat om gezellig tijdverdrijf voor specifieke groepen, doorbroken wordt.
In andere situaties ook wel nodig, nu de gouden tijden van sociale voorzieningen niet meer op te brengen zijn door het werkende deel van de bevolking.
De wal keert het schip nu, ook zonder PVV.
Door Melle (Uitgever) op
Tijd voor een prikactie?
Door Rampant (trl) op
Gesubsidieerd borduren, knettergek..