of 62812 LinkedIn

PVV-raadslid per direct uit Almeerse fractie

Er was een verschil van mening tussen Visser de PVV over de invulling van het fractielidmaatschap. Visser behoudt haar zetel en gaat verder als eenmansfractie.
1 reactie

Het Almeerse PVV-raadslid Marissa Visser is per direct uit haar fractie gestapt. Ze stelde de gemeenteraad en de overige PVV-leden dinsdag op de hoogte van haar besluit. Volgens fractiewoordvoerder Toon van Dijk is er sprake van een eenzijdige beslissing. De PVV is verbolgen over de actie van Visser.

Meningsverschil
'Er was een verschil van mening over de invulling van het fractielidmaatschap', aldus Van Dijk. Over de details van dat meningsverschil wilde hij niets kwijt. Visser behoudt haar zetel en gaat verder als eenmansfractie. Visser heeft volgens de gemeente laten weten een andere visie te hebben over de manier waarop een raadslid een bijdrage hoort te leveren aan de ontwikkeling van de stad. Hierdoor was volgens het raadslid een goede samenwerking met de PVV-fractie niet meer mogelijk.

Verbolgen 

Van Dijk is verbolgen over de beslissing, omdat er juist een traject was gestart om de spanningen tussen Visser en de overige fractieleden weg te nemen. 'We worden nu voor een voldongen feit gesteld.'

De PVV was met 9 zetels de grootste partij van Almere, maar telt door de afsplitsing evenveel zetels als de PvdA.


Op de site van de partij schrjift fractievoorzitter Raymond de Roon dat de fractie 'geschokt' is dat Visser. 'zonder overleg, eenzijdig heeft besloten om uit de fractie te stappen. Mevrouw Visser verwerpt daarmee alsnog de door haar aanvankelijk aanvaarde handreiking van de fractie om de verschillen te overbruggen.'

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (adviseur.) op
Ik heb de indruk dat alles wat met de PVV te maken heeft in de media,dus ook hier,breed uitgemeten wordt.
De media beschuldigd de PVV van populisme,maar doet feitelijk hetzelfde, te weten inspelen op de onderbuikgevoelens.In vele gemeenten verlaten raadsleden tussentijds hun post door bijv.onenigheid met de rest van de fractie.Daar hoor je weinig tot niets van.Er zijn zelfs "spookraadsleden".