of 64621 LinkedIn

PVV-lijsttrekker Rotterdam na één dag vervangen

Een dag nadat PVV-leider Geert Wilders de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam heeft gepresenteerd, heeft de partij hem alweer afgedankt.
2 reacties

Een dag nadat PVV-leider Geert Wilders de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam heeft gepresenteerd, heeft de partij hem alweer afgedankt.

Onaanvaardbaar

'Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende, informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd', laat de PVV weten. Wilders betreurt de gebeurtenissen zeer. 'Als we dit hadden geweten dan was de heer Hegedüs nooit op de lijst gezet.'

 

'Vele productieve jaren' voor holocaustontkenner

Volgens het AD heeft Hegedüs de veroordeelde historicus David Irving in 2014 op Facebook ,,nog vele productieve jaren'' gewenst. Hij betuigde de Brit, die een celstraf heeft uitgezeten omdat hij de massamoord op de Joden door de nazi's ontkent, zijn ,,respect''. Wilders gaf niet aan of dit bericht met zijn besluit verband houdt. Een nieuwe lijsttrekker wordt volgende week bekendgemaakt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Erik op
De minister president heeft tot vorig jaar een uitstekende benaming gegeven aan dit soort mensen. Laat de screening van de kandidaten maar aan Kafka over.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
De rechterflank in de politiek (PVV en FVD) heeft zich overigens in de peiling van Maurice d'Hont uitgebreid tot 29 zetels, 4 zetels meer dan de VVD, als tot voor kort grootste, dus de affaire met de Rotterdamse lijsttrekker lijkt een bedrijfsongeluk.