of 58952 LinkedIn

PVV eist ontslag van dubbelwonende bestuurder

De Gelderse gedeputeerde Verdaas moet uitleggen of hij in Zwolle of in Nijmegen woont. Als hij in de praktijk in Zwolle woont houdt hij zich niet aan de regels.
Reageer

De Gelderse gedeputeerde voor wonen, ruimte en water Co Verdaas moet woensdag aan Provinciale Staten uitleggen of hij nou in Zwolle of in Nijmegen woont. Als hij in de praktijk in Zwolle blijkt te wonen, houdt hij zich al sinds zijn aantreden in 2007 niet aan de regels en heeft de provincie tweemaal gelogen over zijn woonplaats.

De PVV heeft de kwestie aan de orde gesteld en gaat een motie van wantrouwen tegen de bestuurder indienen, aldus fractievoorzitter Marjolein Faber.

 

Privéredenen 

Een gedeputeerde is op grond van de provinciewet verplicht om te wonen in de provincie waarvoor hij werkt. De provincie meldde woensdag in een eerste reactie dat Verdaas zich in 2008 in Nijmegen heeft ingeschreven en daar woonruimte heeft, maar dat hij om privéredenen zijn koophuis in Zwolle heeft aangehouden. Daar verblijft hij ook af en toe, aldus zijn woordvoerder.


Cijfers

De PVV heeft echter cijfers opgevraagd en stelt dat Verdaas tussen 1 april 2008 en 31 juli 2011 382 keer met de dienstauto is opgehaald bij zijn woning in Zwolle. Hij is daar 's avonds 353 keer afgezet. Die rit is telkens ruim 50 kilometer langer dan een rit naar Nijmegen zou zijn geweest, wat de provincie ruim 18.000 euro heeft gekost, aldus de PVV. Verdaas heeft volgens de fractie ook regelmatig treinkaartjes Zwolle - Den Haag gekocht en op hotelfacturen in Den Haag zijn adres te Zwolle genoteerd.

 

,,Verdaas verliest zijn geloofwaardigheid en is hierdoor onbetrouwbaar geworden als gedeputeerde'', aldus de PVV, die woensdag zijn ontslag gaat eisen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.