of 65378 LinkedIn

PVV Den Haag wil allochtonenstop amateurvoetbal

De PVV Den Haag wil dat het college ingrijpt bij de problemen die amateurvoetblaclubs zouden ondervinden van allochtone leden. De partij pleit voor een tijdelijke 'allochtonenstop' wanneer clubs kunnen aantonen dat wanbetalingen, een tekort aan vrijwilligers en geweldsincidenten te wijten zijn aan het hoge percentage niet-westerse allochtonen.
13 reacties
De PVV Den Haag wil dat het college ingrijpt bij de problemen die amateurvoetblaclubs zouden ondervinden van allochtone leden. De partij pleit voor een tijdelijke 'allochtonenstop' wanneer clubs kunnen aantonen dat wanbetalingen, een tekort aan vrijwilligers en geweldsincidenten te wijten zijn aan het hoge percentage niet-westerse allochtonen.
Respectloos
Op haar website stelt de partij: 'Wanbetalen, een gigantisch tekort aan vrijwilligers, respectloos gedrag en geweldsincidenten zijn aan de orde van de dag. Wethouder Klein zegt ondertussen dat het fantastisch gaat met de betreffende clubs', aldus PVV-er Richard de Mos.

Zwarte lijst
Verder draagt de Mos de volgende oplossingen aan: "Een tijdelijke allochtonenstop bij clubs die kunnen aantonen dat een te grote hoeveelheid allochtonen leidt tot gigantische problemen en het invoeren van een Haagse Zwarte Lijst van wanbetalers".

Walgelijk
GroenLinks raadslid David Rietveld noemt het voorstel op Twitter 'walgelijk en onhaalbaar'. D66 spreekt van een ondoordacht idee.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (...) op
Valt onder: beetje dom v.w.b. de wijze waarop het is benoemd, maar is hierdoor niet minder een issue! Het is in veel gevallen simpel met cijfermateriaal te onderbouwen. Over het algemeen vinden mensen die in Nederland wonen en geintegreerd zijn het heel normaal om een bijdrage aan de club te doen in de vorm van kantinedienst, chauffeur, voorbereiding, secretaris, penningmeester en noem maar op. Zij zien ook de meerwaarde hiervan in. Men leert elkaar kennen, weet voor allerlei zaken (soms klusjes privé) elkaar te bereiken, waardoor we met elkaar het leven vergemakkelijken in deze soms toch al onmogelijk planbare tijd. De niet "sociale/geintegreerde" mens in Nederland dient hiervan bewust gemaakt te worden. Dit is een taak van de betreffende club en niet van de overheid. En wanneer dit uitsluiting betekent, dan is dat zo. Ik ben voorstander van bewustwording aan de voorkant, dus bij aanmelding bij een club een goed formulier erbij van wat het clubmaatschap inhoudt voor zowel speler als ouder(s). Het is dan ook helder waaraan men zich commiteert. Vraag bij de intake dan ook meteen of men het begrijpt vooraleer men tekent. Face to face zodat je meteen weet wat wordt binnengehaald. Voor iedereen dezelfde regels!
De PVV heeft hoe krom ook geformuleerd, soms echt wel een punt. Hakketak niet meteen omdat het afkomstig is van de PVV, dat is namelijk erg vooringenomen, maar kom met oplossingen! Ook Farid ergert zich al jaren aan Ahmed en Jeroen die alleen maar de boel verzieken. En ook de moeder van Farid vraagt zich af waarom zij wel kantinedienst heeft en de ouders van Ahmed en Jeroen hier niet op worden aangesproken!
Door Nobby (animal cop) op
Ik ben al wat jaren begeleider van een jeugdteam en jammer genoeg is het door de PVV geschetste beeld niet alleen Haags. Niet of pas betalen na schorsing, geen verantwoordelijkheid nemen bij het vervoer naar uitwedstrijden, toernooi-assistentie of met bijeenkomsten. Ook niet reageren bij bijzonder gedrag (afbericht voor de wedstrijd van 11.00 uur door een gamend 11 jarig kind om 03.30 uur). Maar het ergste vind ik toch wel het niet dulden of willen begrijpen wanneer men daarop aangesproken wordt. Want dan wordt het langzaam het verhaal van "wel de lusten maar niet de lasten". Een allochtonenstop zal niet werken, denk ik. Bovendien laat je daarmee de welwillenden (die zijn er wel degelijk) staan en dat vind ik niet OK. Wel zie ik meer in een intakegesprek waarin duidelijk gemaakt wordt wat een clublidmaatschap inhoud. En dat het niet naleven van de verplichtingen consequenties inhoud. En daarna gewoon het bekende gele en rode kaart systeem om maar binnen het onderwerp te blijven
Door zmaz op
Met jou eens Jos, zolang het niet maar niet gekoppeld wordt aan etniciteit. Want dan is het einde zoek!
Door Jos Praat (beleidsadviseur) op
Zie wat er gebeurt: het gaat alweer niet meer over de inhoud. De PVV komt met een overtrokken reactie op een maatschappelijk probleem en heeft die plannen inmiddels alweer ingetrokken.
Echter, het is al lang bekend dat Haagse clubs problemen met een deel van de leden hebben. En wanneer je die benoemd, zoals een dappere voorzitter van een club enkele maanden geleden deed, dan is hoon je deel.
Is het nu werkleijk zo moeilijk om:
1. het probleem zuiver te duiden
2. een fatsoenlijke oplossing te bedenken?
Door zmaz op
In mijn beleving is dit weer een stap van de PVV om de allochtonen weg te pesten. Als dat is wat Nederlander wil, moet men zich sterk gaan realiseren wat de economische gevolgen hiervan zijn. Men doet nu of de kosten (incl. immateriële) die allochtonen met zich meebrengen (om in termen van PVV te spreken) uitstijgen boven de baten. Maar is dat wel zo....
Door Ferdinand op
@Rob: Je hebt gelijk als je met jouw betoog wil aangeven hoe moelijk links het vindt problemen met allochtonen te benoemen. Laat ze eens proberen een constructieve bijdrage te leveren door punt 1 eerste eens aan te geven dat het probleem aanwezig is en punt 2 naar een oplossing te zoeken. Het gefulmineer van raadslid Rietveld zet in politieke zin geen zoden aan de dijk. Hij verergert het probleem alleen maar. Typisch links zoals ze al jaren bezig zijn. Over cognitief gedrag gesproken !
Door Kobus (adviseur) op
PVV'ers geven er graag blijk van ethisch niet te deugen, ook in dit gval. Discriminatie wordt gewoon als oplossing gezien. Dat is onaanvaardbaar. Er mag, immers, van iedereen in Nederland respect voor de democratische rechtsstaat verwacht worden.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Ik begrijp niet waar de PVV zich mee bemoeit. Het lijkt mij een zaak van de clubs. Als je direct en consequent optreed (royement) tegen wanbetalers en wangedragers is het gauw afgelopen.
Door nukubu (nukubu) op
@Rob Volgens mij heeft Stoki je niet helemaal goed begrepen. Hij gaat nogal tekeer en reageert op een bijzondere wijze. Over cognitieve capaciteiten gesproken! Ik ben het met jou eens.
Door Stoki op
@Rob

Alleen al de term 'linkse kerk' zegt genoeg over je cognitieve capaciteiten.

Leer eens de balk in je eigen oog zien, ipv de splinter in iemand anders oog.
Dat kun je ook toepassen op NL.
Je bent wel heel dom als je denkt dat wanbetaling ras gebonden is.

Tegen asociale voorstellen mag je gewoon zeggen wat je er van vindt. Ook al is dat volgens jou 'slachtoffergedrag'.
Ja zo blijf je bezig he, lekker makkelijke noemer.

Als je namelijk slim was. Had je eerst de vraag gesteld: mag ik eens de statistieken/cijfers zien waaruit blijkt etc etc