of 63946 LinkedIn

PVV: burgemeesters die tegenwerken moeten weg

Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan.
29 reacties
Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan. PVV-Kamerlid Hero Brinkman zei donderdag het verzet van de gemeenten tegen een gedeelte van het bestuursakkoord te zien als de zoveelste vorm van bestuurlijke ongehoorzaamheid.

Onwillig
Tijdens overleg met minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) vroeg Brinkman de bewindspersoon wat hij aan onwillige burgemeesters kan doen. De gemeenten legden woensdag vast dat ze het onderdeel van de bestuursakkoord over de arbeidsmarkt niet voor hun rekening kunnen nemen. Dit akkoord bevat een aantal afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en sociale zekerheid

Ondemocratisch

In de ogen van Brinkman blokkeren de burgemeesters als ,,ondemocratisch benoemde bestuurders'' besluiten die door de Tweede Kamer zijn genomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem (ambtenaar) op
Die Hero toch. Klagen over burgemeesters die slechts doen wat de gemeenteraad vindt. Misschien moet deze mislukte politieagent maar eens opstappen, want zijn partijtje doet niet wat het zijn kiezers heeft beloofd. Als je je grote bek niet kunt waarmaken, hou de eer dan aan jezelf door ermee te kappen. Of zijn de schreeuwers inmiddels net zo pluchegeil geworden als hun CDA-collega's?
Door MJP (mantelzorg funktionaris) op
Omdat door veel beloven en weinig geven van de PVV, Brinkman een plekje heeft gevonden denkt hij dat hij het zich veroorloven kan om te spreken over bestuurlijke ongehoorzaamheid.
Zoveel mensen de dupe te laten worden zonder na te denken over de gevolgen ervan is bestuurlijke waanzin van het kabinet Rutte.
Door mathieu van leeuwen op
Als dit Tweede Kamerbesluit bindend is, waarom moet daar dan voor worden getekend door burgemeesters? Onuitvoerbaar is onuitvoerbaar. Werl menselijk blijven graag. Nou weet ik wel dat de meesten graag veel zwervers op straat zien, kansloze zielen waar je je lekker aan kan verkneuteren...Siegggggg!!!!
Door Michael (WAJonger - politiek betrokken) op
*Zucht* De zoveelste blunder van de PVV. De burgemeester is benoemd ja, maar je kan burgemeesters niks verwijten, die voeren uit wat het college wil, en die voeren weer uit wat de gemeenteraad wil. Dualiteit, beste mensen.

Lees je eerst in voordat je iets roept.

Ik ben blijf dat de VNG het akkoord op het punt werk verworpen heeft, was afgelopen woensdag bij de manifestatie en er was bij iedereen die aanwezig was (5000+ mensen) heel erg veel opluchting dat de gemeenten dit aangedurft hebben.
Door jan op
Zie hier waarom Nederland steeds verder wegzakt als kenniseconomie. Mensen zonder enige benul van bestuursrecht en staatsrecht besturen Nederland.

De burgemeester is inderdaad een rijksambtenaar, maar heeft maar beperkt zelfstandige bevoegdheden. De gemeenteraad of b&w nemen de meeste besluiten.

Het bestuursakkoord is weggestemd door de gemeenten, oftewel de gemeenteraden.

Door Pepijn op
Drinkman heeft geen gelijk : een burgemeester voert uit wat de raad hem/haar opdraagt. Ergo, een dmocratisch onderbouwd besluit.
Door Wanq (adv.) op
@apie
De PVV is gekozen, burgemeesters zijn benoemd. De PVV spreekt namens anderhalf miljoen kiezers, de burgemeester is een agent van het centrale gezag.
Brinkman heeft dus gelijk.
Door apie (gem ambtenaar) op
ik vind het juist goed dat de gemeenten het akkoord niet wilden ondertekenen; als je iets ondertekent, dan weet je wat de gevolgen zijn en die accepteer je dan ook; als het niet duidelijk is wat de gevolgen zijn, dan nooit tekenen; ik ken de agenda van de PVV niet; voor welke belangen komen zij op? het lijkt er op dat het alleen maar over immigratie en integratie van islamieten gaat? ik denk dat veel "slachtoffers" van al deze maatregelen op de PVV hebben gestemd?! ik denk dan eigen schuld dikke bult, maar er zijn ook heel veel mensen die het slachtoffer worden, maar helemaal niet op de PVV hebben gestemd !!! naar mijn bescheiden mening, is de PVV elemaal geen partij, het is een beweging; dus hebben zij eigenlijk geen recht van spreken; ik hoop dat de VNG voet bij stuk houdt; eigenlijk wil ik dat de VNG helemaal niet tekent; het belang van al die groepen mensen (wao, wajong, wsw etc) is vele malen groter dan het belang van alle gemeenten, di zijn eigenlijk alleenmaar uit op macht !!!
Door herman (wao) op
waar blijft de PVV nou met zijn actie,s om meer hulp voor gehandicapten waar alles op wordt bezuiningt. waar zijn die exctra politie nu . waarom moet de PGB worden afgeschaft. al deze middelen zouden door de PVV behouden blijven voor de mensen die bijna in de kreukels liggen maar volgens de Regering moeten die daar maar blijven liggen met medeweten van de PVV. Bedankt.